BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.447,92
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Azeri satranç ustası Aydın'a geliyor

Azerbaycanlı satranç ustası Gamil Agamaliev, Aydınlı gençlere satranç dersleri vermek için Aydın'a geliyor.

Abone ol

Gamil Agamaliev'in Türkiye'de bir çok öğrenci yetiştirdiğini ifade eden Satranç Federasyonu Aydın İl Temsilcisi Yusuf Yazar, Gamil Hoca'nın, Aydın satrancına katkı sağlamak ve yeni Dünya şampiyonu Vahap Şanal'lar yetiştirmek için Aydın'a geleceğini belirtti.

Birçok uluslar arası başarıları bulunan Azeri Ustanın haftada bir gün Aydın'da ders vereceği öğrenildi.

Azeri hocanın haftada bir gün Aydın'da satranç dersleri vereceğini kaydeden Yusuf Yazar, "Ülkemizde birçok önemli satranç sporcusu yetiştiren Gamil Agameliev Şimdi de Aydın satrancı için emek harcayacak. Pazar günleri satranç dersleri vermek için ilimizde olacak Gamil Agameliev halen Oğulcan Kanmazalp, Vahap Şanal ve ilimiz sporculardan Fırat İkis'i de çalıştırıyor. Aydın satrancının gelişmesinde önemli katkıları olacağına inandığımız Gamil Hocaya başarılar diliyoruz" dedi.

7 yaşında satrançla ilgilenmeye başladığı öğrenilen Gamil Agamaliev 3 defa Azarbaycan satranç şampiyonu olurken bir çok defa uluslararası turnuvalarda da dereceye girdi. Azerbeycan satranç Milli takımı antrenörlüğü de yapan Azeri hocanın yetiştirdiği öğrenciler arasında Vuqar Haşimov, Rauf Mammadov, Nicat Mammadv, Eltac Safarli gibi önemli isimler bulunuyor.