BIST 9.492
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.488,75
HABER /  GÜNCEL

Gülen devlette kadrolaşın dedi ama...

Hüseyin Gülerce, cemaatin devlet içinde kadrolaştığı iddialarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

İNTERNETHABER- Fethullah Gülen cemaatine en yakın isimlerden biri olan Hüseyin Gülerce, Gülen'in son dönemdeki mesajlarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Cemaatin devlette kadrolaşma iddialarına da cevap veren Gülerce Fethullah Gülen'in Türkiye'ye geliş tarihiyle ilgili bilgi verdi.

Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, Mehmet Ali Birand ve Rıdvan Akar'ın hazırlayıp sunduğu 32. Gün'ün konuğuydu. Gülen'in son dönemdeki mesajlarını değerlendiren Gülerce kadrolaşma iddialarına cevap verdi. Gülen'in "devlet kadroları içinde bir yere gelin" dediğini söyleyen Gülerce bu ifadenin ne anlama geldiğini şöyle anlattı:

"Sayın Gülen devlet kadroları içinde kendinizi belli etmeden bir yere gelmeye bakın" diyor. Ama bunu neden diyor?

Türkiye'de demokraside enteresan bir tablo var. Siz insanları eşi başörtülü diye müesseselerden atarsanız, Anayasa Mahkemesi'ne üye seçerken belli insanları seçerseniz, Sayın Abdullah Gül'ün başörtülü diye onun Çankaya'ya çıkmasını Çankaya'nın ele geçirilmesi olarak söylerseniz, ortaya böyle bir tablo çıkar.

Bizde iktidarlar yol yaparlar, hizmet verirler ama devlet diye başka bir şey vardır. Milletin müessesesi olan devlet kurumlarına bu insanlar neden girmesin? Askeriye milletin, mülkiye milletin, buralara neden giremesinler?

AVCI GÜLEN'E
TEPEDEN BAKMIŞ
Hüseyin Gülerce, Akşam'dan İsmail Küçükkaya'ya ilginç bir hadeseyi şöyle anlattı: 28 Şubat döneminde, Hanefi Avcı Hocaefendi'ye ziyarete gelmiş. Ama yüz ifadelerinden anladığım, öyle tepeden bakan, ders vermeye kalkan, şöyle şöyle yapın diyen, biraz saygısız bir tavır içindeymiş...

Kadrolaşmadan kasıt bürokrasideki yüksek mevkilerdir. Ben işin içinde olan biri olarak şunu söylüyorum "Ak Parti iktidarının geldiği bu 8 seneden beri kendisini "Gülen cemaatine ait olarak" ifade eden veya çevresinde öyle bilinen insanların Ankara'da, Türkiye'nin başka bir yerlerinde bürokrasideki sayılarının ben yüzde 2'yi geçmeyeceğini söylüyorum.

SEÇİMLERDEN SONRA GELİYOR

Gülerce, Gülen'in dönüp dönmeyeceğinin en çok merak edilen konulardan biri olduğunu belirterek: ''Yanından 4 gün önce geldim. İlk defa dönmek istiyorum diyor. Tüm Türkiye'yi dolaşarak özlem gidermek istiyor. Referandumdan çok umutlu. Tahminimce 2011 seçimlerinden sonra döner. Seçimden önce dönerse beklentiler olacak'' dedi.

Fethullah Gülen'i bekleyen birçok insan olduğunu belirten Gülerce, ancak Gülen'in kalabalık bir karşılama töreni istemediğini belirtti.