BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.437,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Faciayı ağaçlar engelledi

Selvili Cadde üzerindeki bir istinat duvarı çöktü. Yakındaki lojmanlarının zarar görmesini ağaçlar engelledi.

Abone ol

4 yıl önce İntam faciasını yaşayan Çekirge Mahallesi sakinleri, dün sabah yataklarından büyük bir gürültüyle uyandı. İki gündür etkisini gösteren aşırı yağışlar sebebiyle Selvili Cadde sonunda bulunan Komutan Sitesi önündeki istinat duvarı çöktü.

Can ve mal kaybının olmaması herkesi sevindirirken, çöken asfalt ve taş yığınlarının Orman Bölge Müdürlüğü lojmanlarının üzerine düşmesini ağaçlar engelledi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yolun açılması için çalışma başlattı.

Çekirge Mahallesi Muhtarı Mehmet Taşkesen, 4 yıl önce yaşanan İntam faciasının bir daha yaşanmaması için dua ettiklerini kaydetti.

AKILLARA 4 YIL ÖNCEKİ FACİA GELDİ

İstinat duvarının çökmesiyle korkulu anlar yaşadıklarını ifade eden Taşkesen, "2006 yılında İntam bloklarından sonra yolun tehlikeli ve yetersiz olduğu yönünde ikazlarda bulunduk.Yaptığımız onca uyarıya rağmen yıllarca hiçbir şey yapılmadı. Şimdi metrekareye şu kadar yağış oldu deniyor. Bu zaten belliydi. Meteoroloji uyarmıştı. Zaten belliydi. Ah ah deyip tehlikeleri geçiştiriyoruz. Zamanında bu istinat duvarları yapılsa bu tehlike başımıza gelmezdi. Buraya yeniden duvar örülecek. Burada oturanların hepsi yukarıdan aşağıya baktığında kötü rüyalar görüyorlar" dedi.

"DERE YATAĞI ISLAH EDİLSİN"

Baro Evleri yöneticilerinden Avukat Haluk Özmen ise İntam duvarının yıkılmasının ardından her gün endişe içinde olduklarını ifade etti. Özmen, "İntam olayının ardından Baro Evleri zarar gördü. Tüm Çekirge evleri zarar gördü. O zamandan bu yana hiçbir şey yapılmadı. Sadece lafla geçildi. Yapılan bilirkişi incelemesinde bugün yıkılan duvarın ihtiyacı karşılamadığı belirlendi. Dere yatağının acilen ıslah edilmesi lazım. Ama bir şey yapılmadı. İnşallah bugünden sonra yapılır. İstinat duvarının yetersiz olduğu bugün yine belli oldu" diye konuştu.