BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,81
ALTIN 2.407,11
HABER /  POLİTİKA

Metiner'in sözü Meclis'i fena karıştırdı

AK Partili Metiner'in İsmet İnönü ile ilgili sözleri Meclis'te neredeyse kavga çıkarıyordu!

Abone ol

AK Partili Mehmet Metiner'in İsmet İnönü ile ilgili sözleri Meclis'te gerginliğe neden oldu. CHP ve AK Partili milletvekilleri "faşist" sözü nedeniyle birbirlerinin üzerine yürürken, araya Meclis Başkanvekili Sadıt Yakut girdi. CHP'liler Metiner'den özür dilemesini isterken, AK Parti sıralarından yine itirazlar yükseldi. İşte TBMM Genel Kurulu'nu karıştıran o kavganın detayları;

AK Partili Mehmet Metiner'in tek parti dönemine ilişkin "faşist" nitelemesi Meclis'i karıştırdı. Metiner'in bu sözlerinin ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, özür dilemek için kürsüye çıkan AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'in, CHP grubuna hakaret ettiğini öne sürdü.

İŞTE MECLİS'TEKİ GERGİNLİĞİN KARELERİ

Metiner'i "bitaraf olanların bertaraf olacağı tehdidini yapan o çağdışı zihniyetin temsilcisi" sözleriyle eleştiren Tarhan, hükümetin ülkede korku imparatorluğu yarattığını iddia etti. Metiner'in CHP'ye demokrasi dersi veremeyeceğini söyleyen Tarhan, AK Parti sıralarına dönerek "CHP'nin adını ağzınıza alırken, faşizmle yanyana getirirken, iki kez düşünmeniz gerekir" diye konuştu.

TARHAN'A TEPKİ AK PARTİ SIRALARINDAN

Tarhan'ın bu sözlerinin ardından AK Parti sıralarından tepki yükseldi. CHP'deki itirazların ardından tekrar Kürsüye gelen Metiner, aradan önce sözüne açıklık getirmek isterken, CHP'lilerin ''kutsal'' diye tanımladıkları kürsüye doğru hareketlendiklerini ve hakaret ettiklerini, ''düşman ve hain'' dediklerini söyledi.

Özür dilemek için kürsüye çıkmadığını, Milli Şef ve tek parti dönemini siyaset bilimcilerin bile faşizm olarak nitelediklerini iddia eden Metiner, Atatürk ve Cumhuriyet ile herhangi bir sorununun bulunmadığını söyledi.

AK PARTİLİLER İLE CHP'LİLER AYAĞA KALKTI

Bu sırada CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ve CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, ön sıralara doğru gelerek, ''Özür dilesin'' diye bağırdı.

AK Parti sıralarından cevap verilmesi ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in eliyle ''gel gel'' işareti yapması üzerine, Öztürk ile bazı CHP'li milletvekilLeri AK Parti sıralarına doğru hareket etti. Ön sıralarda bulunan AK Parti'li milletvekillerinin de ayağa kalkarak hareketlenmeleri üzerine, CHP'liler ve AK Parti'liler arasındaki tartışma daha da büyüdü ve birbirlerinin üzerlerine yürüdüler.

METİNER ÖZÜR DİLEDİ

Aranın ardından TBMM Başkanvekili Yakut, Metiner'e tekrar söz verdi. Metiner, Mecliste hiç kimsenin hakaret etmeye, birbirini faşistlikle suçlamaya hakkı olmadığını belirterek, ''Maksadımı aşan ifadelerimden dolayı eğer CHP gurubunu rahatsız ettiysem, bu konuya açıklık getirmek için söz istedim. Faşizm lafı ağır kaçmış ise bu sözümü geri alıyorum'' dedi.