BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.431,96
HABER /  GÜNCEL

Erciş'te büyük bir insanlık örneği!

Kız kardeşinin cesedini çıkaran Yavuz Sağlam enkaz temizlerken bulduğu 50 bin lira değerindeki ziynet eşyasını sahibine verdi

Abone ol

Van'daki depremin ardından yaşanan örnek davranışlara bir yenisi daha Erciş'te eklendi.

Depremi duyar duymaz İstanbul'dan memleketine giden Yavuz Sağlam, kız kardeşinin cansız cesedini evlerinin enkazından çıkardı. On gündür cenaze ve taziye işleriyle uğraşan Sağlam, yıkılan binalarının enkazını temizlerken iki çanta buldu. Çantalardan biri boş, diğerinin içinde ise kredi kartı, nüfus cüzdanları, para ve birtakım ziynet eşyaları vardı. Kimliklerden biri Filiz Aldemir'e aitti. Kimlik numarası üzerinden araştırma yapan Sağlam, Filiz Hanım'ın, evlerinde mevlit okuturken enkaz altında kalarak eşi ve çocuğuyla birlikte hayatını kaybettiğini öğrendi.

"ÇOK DUYGULANDIK"

Zaman'ın haberine göre, Hacı Aldemir'e telefonla ulaşan Sağlam, Erciş'te buluştuğu acılı babaya yaklaşık 50 bin lira değerindeki ziynet eşyalarını teslim etti. Yavuz Sağlam, "Görevimi yaptım." derken; Hacı Aldemir, yaşadıkları olay karşısında duygularını şu sözlerle dile getirdi: "Böyle insanları Allah eksiltmesin. Kullarına da bu acıları bir daha yaşatmasın. Oğlumu, gelinimi ve torunumu kaybettiğim bu felaketin acısı yüreğimizdeyken, Yavuz oğlumuzun kadirşinas davranışı bizi gerçekten çok duygulandırdı."