BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.440,17
HABER /  DÜNYA

Sarkozy ve Merkel, Yorgo'ya karşı!

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Almanya Başkanı Angela Merkel, Yunanistan'a sert mesajlar verdi

Abone ol

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, ve Almanya Başkanı Angela Merkel,'in Yunanistan'a karşı aldıkları tavır Başbakan Yorgo Papandreu'nun canını sıkacak.

Fransa'nın Cannes kentindeki G-20 zirvesi öncesi Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Almanya Başkanı Angela Merkel, Avro Bölgesi borç krizini aşabilmek için Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreau ile bir araya geldi. Sarkozy ve Merkel, 3'lü zirve sonrasında kameraların karşısına geçerken Yunanistan'a sert mesajlar verildi.

'KURALLARA UYMAZSANIZ...'

"Ya kurallara uyun ya da Avro bölgesini terk edin" diyen Sarkozy, ülkede belirsizlik devam ettiği sürece Yunanistan'ın 8 milyar Avroluk yeni yardım dilimini alamayacağını vurgulayarak ''Yunanistan'a yapılacak mali yardım ancak referandumdan sonra serbest bırakılabilir'' dedi.

REFERANDUM SONUCU BELİRLEYİCİ OLACAK

Sarkozy, ''Yunanistan'ın, Avro para biriminde kalıp kalmayacağına karar vermesi gerektiğini'' de söyledi. Angela Merkel ise, ''Yunanistan'daki referandum sonucunun, bu ülkenin Avro para biriminde kalıp kalmayacağı konusunda belirleyici olabileceği'' uyarısında bulundu.