BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.437,62
HABER /  GÜNCEL

Kazan'da 4 PKK'lının cesedi bulundu

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nin Kazan Vadisi'nde aranan PKK'lı teröristlerin cesetleri ortaya çıkmaya başladı

Abone ol

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nin Kazan Vadisi'ne Türk Silahlı Kuvvetleri'nin karadan ve havadan yaptığı operasyonlar sırasında öldürülen PKK'lılardan 4'ünün cesedine ulaşıldı.

Milletvekillerinin de aralarında bulunduğu heyetle yapılan aramaların 3'üncü gününde bölgede biri kadın 4 PKK'lının cesedi bulundu. Yanmış şekilde bulunduğu ileri sürülen cesetler, Çukurca ilçesine getirilerek otopsi yapılması için Cumhuriyet Savcılığı'na teslim edildi.

MAĞARA YAKINLARINDA BULUNDULAR

Kayıp olduğu belirtilen 7 PKK'lının cesetlerinin bulunması için İHD Hakkari Şubesi'nin Hakkari Valiliği'nden aldığı izinle arama yapıldı. Akşam saatlerine kadar Kazan Vadisi'nin uzantısı olan Piran Vadisi'ndeki mağaraların yakınında yapılan aramalarda biri kadın olmak üzere 4 PKK'lının cesedi bulundu.

3 PKK CESEDİ DAHA ARANACAK

BDP Hakkari il Başkanı Orhan Koparan ise, İHD'nin Hakkari Valiliğinden almış olduğu 3 günlük iznin bugün itbaiyle dolduğunu, ancak geriye kalan 3 cesetin bulunması için da bölgede arama yapacaklarını söyledi.

Hakkari'ye 70 kilometre uzaklıkta bulunan Çukurca ilçesine bağlı Cevizli Köyü'nün 5 kilometre uzağında bulunan Kazan Vadisi'nin uzantısı olarak bilinen Piran Vadisi'nde 10 gün boyunca sürdürülen hava destekli operasyonlarda öldürülen PKK'lılardan 24'ünün cesedi geçen hafta bölgeden alınarak kimliklerinin saptanması için Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti. Aynı bölgede 7 PKK'lının cesedinin daha olduğu açıklamaları üzerine de bölgede arama-tarama çalışmaları başlatıldı.