BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,03
ALTIN 2.509,81
HABER /  GÜNCEL

Messi 9 ayda böyle değişti!

Spor kamuoyuna hangisine inansın? Konu aynı içerik 180 derece farklı.. Medyanın çarpık haberlerine Arda biçilmiş kaftan..

Abone ol

İNTERNETHABER- Sabah gazetesine göre Messi, Arda için "Türkiye'nin en yetenekli futbolcusu" diyor. Oysa Hürriyet internet sitesi bambaşka bir tablo çizdi..

Habere göre Messi "Açık söylemek gerekirse Arda'yı tanımıyorum. Sadece Güiza'nın Türkiye'de oynadığını biliyorum" diye konuşmuş..

Ayaküstü çekilen fotoğrafların altına yaz yazabildiğin kadar. Arda Turan ve Messi haberleri taraftarları bezdirdi.

Genç futolcu haberi olmadığı karışmak istemediği bir polemiğin içine çekildi. Messi mi Arda mı daha büyük tartışmasını spor basını ciddiye alınca ortaya tuhaf medya haberciliği çıktı..

Ercan Saatçi intikam mı alıyor?
Hürriyet'in bu haberi "Ercan Saatçi Galatasaray'dan intikam mı alıyor?" sorusunu beraberinde getirdi.  Hatırlanacağı üzere Saatçi Metin Özölkü ile FB TV'de yaptığı sohbet arasında sarı kırmızılı takıma ağza alınmayacak küfürler etmişti. İnternethaber skandalı kamuoyuna duyurunca olay günlerce konuşulmuştu. Galatasaray yönetimi Hürriyet'i protesto ederek muhabirlerini antreman tesislerine almamıştı.  

Şarkıcı Ercan Saatçi yönetimindeki Hürriyet Spor servisi hedef tahtasında.. Eleştirmek için taraftar olmaya gerek yok aslında. Güzel bir tesadüf ki dün böyle bir haber vardı Milliyet'te..

BELGESİZ HABER YAPIP YALANLANAN BALIK HAFIZALILAR

Çok değil dün şike haberini yalanlayan Hürriyet'i Milliyet yaylım ateşine tutuyordu.. Milliyet'in Spor Müdürü Cem Şengül Saatçi'nin haberciliğini ağır sözlerle eleştiriyordu:

"Spor medyasını 'sitcom' gibi görenler... Kendi fikrini başkasının fikri gibi yayınlayan cesaretsizler. Belgesiz haber yapıp yalanlanan balık hafızalılar. Yargısız infaz yapanlar. Çamur içinde yaşamayı alışkanlık haline getirenler. Gazeteciliği tehdit-şantaj-haber üçgeninde yürütenler."

Spor medyasının hali maalesef bu işte.. Arda-Messi kıyaslaması da bunun en hazin örneği.. Messi'nin belki de hiç söylemediği ya da bir cümle konuştuğu sözleri yarım sayfaya dönüştürmek medyanın mahareti olsa gerek..

BUNLARI MESSİ Mİ SÖYLEDİ?

25 Mart tarihli Sabah gazetesinde Galip Öztürk imzalı bir haber vardı.. O haberde bakın neler yazıyordu?

"Messi, Türkiye'de en çok beğendiği yıldızın Arda Turan olduğunu söyledi. Genç futbolcu, "Şüphesiz Arda. Hem Galatasaray'da hem de milli takımda birkaç kez izledim. Çok yetenekli bir yıldız olduğunu düşünüyorum. Avrupa'da birçok takımın onu istediğini okudum ve duydum. Haksız değiller. Play Station'da futbol oynarken onu takımıma muhakkak alıyorum. Yaşıtlarım arasında yıldız diyebileceğim birkaç isimden biri. İspanya Ligi'nde olmasını isterim. La Liga birçok yetenekli oyuncunun forma giydiği bir lig ve Arda da burada oynamayı fazlasıyla hak ediyor" ifadesini kullandı."

Gelelim bugüne.. Hürriyet internet sitesi tam tersini söylüyor.. Haberde, "Bu konuda bir şey söylemek istemiyorum. Herkes sahada kimin ne olduğunu zaten görüyor." gibi taraftar diliyle verilmiş bir açıklama karşımıza çıktı..

İLK TEPKİSİ "GERÇEKTEN Mİ" OLMUŞ?

Arda ile dalga geçen bir tarzda kaleme alınan haberde şu fadeler yer alıyor:

"Türkiye'de kendisinin Arda ile kıyaslanmasını öğrenince ilk tepkisi 'Gerçekten mi?' olan Messi, "Açık söylemek gerekirse Arda'yı tanımıyorum. Türk Milli Takımı hakkında da fazla bir bilgim yok. Sadece Güiza'nın Türkiye'de oynadığını biliyorum ve bir de Manchester United'a 3 gol atan Tuncay'ı tanıyorum." ifadesini kullandı."

MESSİ'YE CEPTEN ULAŞMIŞ

Haberin nasıl yapıldığı hikayesine gelince.. Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Moldovan'ın kuzeni ile evlenip İsviçre'nin Zürih kentine yerleşen Yasemin Akduman Pelosi, Messi'ye ceple ulaşmış ve röportaj yapmış..