BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.509,93
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan partisinin oyunu açıkladı

Gündemde erken seçim tartışmaları var. Baykal'ın AK Parti'nin oy oranını açıklamasına Erdoğan cevap verdi.

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- Başbakan Erdoğan'ın 2010 yılı takviminde erken seçim yok. Baykal'ın AK Parti'nin oyunun yüzde 20'lerde olduğu iddiasına Erdoğan, "Baykal ne diyorsa siz onu ikiyle çarpın." diye cevap verdi.

Bahçeli'yi iktidarı bırakıp kaçıp gitmekle suçlayan Erdoğan, Baykal'ı da "7 yılda girdiği üç seçimde partini nereden nereye getirdin?" sözleriyle eleştirdi.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Eğitim Toplantısı'nda konuşan Erdoğan erken seçim isteyen muhalefete "Kimse seçim rüyası görmesin" mesajı verdi. İşte Erdoğan'ın erken seçim ile ilgili muhalefete verdiği cevap:

"YENİLEN PEHLİVAN GÜREŞE DOYMAZMIŞ"

Daha 9 ay önce bu ülkede seçim yapıldı. Ve haliniz ortada. yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Siz güreşe doyacaksınız diye bu ülke her yıl seçime gidemezki. Bunlar düşünmüyorlar düşünmek istemiyorlar Bunlar ne yapalım da ülke karışsın mesele bu. Ama ne yaparsanız yapın karıştıramazsınız mümkün değil.İster Ergenekon'un avukatı olun ister bilmem neyin avukatı olun ister çetelerin avukatı olun bu ülkeyi karıştıramazsınız.

NEDİR BU HAZIMSIZLIĞINIZ?

Bu ülke her geçen gün daha iyiye gidiyor. Yükselen ülke Türkiye. Nedir bu hazımsızlığınız? Nedir bu rahatsızlığınız? İşte buyrun.. Borsa tarihinde görülmeyen rakamlar 55 bine dayandı. Geldiğimizde 10 bindeydi. İnsaf edin. Enflasyon neydi nereye geldi..

 Baykal ne demişti?

 "Ekonomik krizin yansımaları ve Kürt açılımının tahribatı bu seçime yansıyacak. Son krizde bir milyon kişi var olan işini kaybetti. İşçiler ayakta. Bütün bunların sonucunda oylarının 20'li rakamlarda olacağı ortaya çıktı.  20 plus (Artı) yani."

BUNLAR DA YÜZ DE YOK

Bunlarda yüz de yok. Adam diyor ki Ankara-İstanbul hızlı trenini biz başlattık. İnsaf ya temelini bizzat ben attım. Neyi sen başlatttın. Ama yüz yok. Seneye Ankara-Konya'yı açacağız.

KAÇIP GİTTİN

CHP'yi bir şey demeyeceğim hayatında iktidar yok. MHP de bizden iktidar ortağıydı. Şimdi erken seçim diyor. Hangi yüzle erken seçim istiyorsun millet sana 5 yıl iktidar verdi, 3.5 yıl dayanıp bırakıp kaçıp gittin. Çalışsaydın senin de olurdu. Bunlar Ankara'ya mahkum siyaset yapıyorlar

ERKEN SEÇİM GERİ KALMIŞLIĞIN ALAMETİ

Kapanan kepenkler açılan kepenklerden az. Bunlar makematikten fazla anlamazlar. İşlerine gelmez. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde erken seçim mantığı yok. Bu geri kalmışlığın alametidir. Bunu hazmedemiyorlar ona da alışacaklar. Tek dertleri kendi koltuklarını düşünmek.

SİZ ONU İKİYLE CARPIN

Sayın Baykal kendi partisinin oy oranlarını bıraktı AK Parti'nin oy oranını kendisine dert etti, sağolsun. Bundan sonra kamuoyu şirketlerine para vermeyeceğiz. Çünkü Baykal yapıyor bu işi. Baykal ne diyorsa siz onu ikiyle çarpın. Sayın Baykal sen AK Parti'yi bırak, sen kendi partinin oy oranı nerede?. 7 yılda girdiği üç seçimde partini nereden nereye getirdin? Önce onun muhasebesini yap. Bunu bir ortaya koy. Bu millet sana iktidar vermeyecek. Çünkü seçimi telaffuz etmek her yönden bu millete haksızlıktır

İSTİKRAR VE GÜVEN

Eğer o ülkede istikrar ve güven yoksa sermaye gelmez. Para civa gibidir, uygun zemini bulur o ülkeye kaçar. Türkiye güven ve istikrarda en uygun noktadadır. Geldiğimizde 36 milyar dolar olan ihracat zor koşullara rağmen geçen yıl 102 milyar dolara yaklaştı.

PLAKET VERDİ

Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından bazı İl Kadın Kolları Başkanları'na plaket verdi. Başkanlarla fotoğraf çektirdi.Salon 21 ilden gelen kadın kolları üyerinin coşkulu alkışlarıyla doldu.