BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.514,01
HABER /  DÜNYA

Şimdi de mezarındaki bayrak indirildi!

Rum lider Tasos Papadopulos'un, bu kez de mezarının yanında bulunan Yunan bayrağı, ipi kesilerek direkten indirildi.

Abone ol

Rum radyosunun haberine göre, mezarın yanında Rum bayrağı ile birlikte duran Yunan bayrağı, kimliği bilinmeyen kişilerce ipi kesilerek indirildi ve çevreye atıldı. Mezardaki Rum bayrağına dokunulmadı.

Direkten indirilen bayrağı, Papadopulos ailesinin kişisel koruması olan iki polis, sabah saatlerinde, mezarlığın duvarının arkasında tespit etti ve bunun ardından Rum polisi bölgede incelemeler yaptı.

Rum polisinin, Papadopulos'un kayıp naaşını arama çalışmaları ise devam ediyor.

Gelişmeler konusunda, AKEL partisi Genel Sekreteri Andros Kiprianu'yu bilgilendiren Rum Emniyet Genel Müdürü Mihalis Papageorgiu, Papadopulos'un çalınan naaşı ile ilgili yeni bir bilgi bulunup bulunmadığı sorusuna karşılık, ''Elimizde, üzerinde çalıştığımız bazı bilgiler var. Fakat bu bilgilerin açıklanması, soruşturmaların zararına yol açacağından, herhangi bir açıklama yapmamız söz konusu değildir'' dedi.

Rum Mahi gazetesi, ''güvenilir kaynaklardan'' elde ettiği bilgilere dayanarak, naaşın bulunması ile ilgili yürütülen ''sessiz ve dikkatli'' araştırmaların KKTC'ye ve Rum Merkezi Cezaevi'ne yöneltildiğini öne sürdü, ancak ayrıntı vermedi.