BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.509,75
HABER /  GÜNCEL

CHPde intihar son anda engellendi

CHP Genel Merkezi'nde intihar girişiminde bulunan şahıs, CHP'li Adnan Keskin tarafından ikna edildi

Abone ol

Parti yetkilileri, şahsın epilepsi hastası ve çok duygusal bir yapısının olduğunu açıkladı.

CHP'nin Söğütözü'nde bulunan genel merkez binasının 7. katındaki balkon kısmına çıkan Zekeriya Batman (45) isimli bir şahıs intihar teşebbüsünde bulundu. Parti görevlilerinin ihbarı üzerine olay yerine ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, sahsın bulunduğu yerin altında branda açarken, polis ekipleri sahsı ikna etmeye çalıştı. Şahsın, parti binasına girdikten sonra balkona çıktığı sanılıyor.

Bu arada, intihar girişimini görüntüleyen gazeteciler, güvenlik görevlileri tarafından parti binasından uzaklaştırıldı.

Polis'in çabası, sahsı ikna etmeye yetmeyince devreye CHP'li Adnan Keskin girdi. Keskin'in konuşması sonucu intihar girişiminde bulunan Zekeriya Batman ikna edilerek binanın içine alındı.

CHP MYK üyesi Sinan Yerlikaya, olay sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, parti üyesi olan şahsın epilepsi hastası ve çok duygusal biri olduğunu söyledi. Niçin intihar girişiminde bulunduğunu anlatmadığını söyleyen Yerlikaya, şahsın olay yerine İçişleri Bakanını çağırdığını ve gururu ile oynandığını söylediğini belirtti. Şahsın, parti yetkilileri ile görüştükten sonra ayrıldığı öğrenildi.