BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Meslek liseliye sigorta

Teknik mesleki eğitim okullarında eğitim gören öğrencilerin tümü artık sigortalı olacak.

Abone ol

Teknik mesleki eğitim okullarında, eğitim ve öğretim yapacak öğrencilerin, birinci sınıftan itibaren sigorta kapsamına alınması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürü Hüseyin Acır, Antalya Öğretmenevinde düzenlenen, ''Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğüne Bağlı Okul Müdürleri Bölge Semineri''nde, mesleki teknik eğitim okulları müfredatının günün koşullarına göre yeniden düzenlendiğini söyledi.

Acır, teknik mesleki eğitim okullarının, programlarının güncelliğini yitirdiğini, ders kitaplarının yenilenmediğini, okullarda kullanılan makine-teçhizat ve eşyaların günün teknolojisine göre geri kaldığını, yüksek öğretime geçişte uygulamaya konulan katsayı sisteminin mesleki eğitime gelen öğrenci niteliklerini olumsuz etkilediğini belirtti.

Hüseyin Acır, sınavsız geçiş uygulamasında YÖK ile imzalanan çerçeve işbirliği protokolüne rağmen bu okulları kullanan meslek yüksek okullarının işbirliği protokolünü imzalamaktan kaçındığını ve hiçbir mali katkıda bulunmadığı bildirdi.

Meslek liselerinin iş kazaları riski olan okullar olduğunu ifade eden Acır, şöyle konuştu:

''Mesleki teknik eğitim okullarına kayıt yaptıran öğrencilerin birinci sınıftan itibaren iş kazalarına ve meslek hastalarına karşı mezun oluncaya kadar sigortalanması konusunda çalışmalar başlatıldı. Şu anda 3. sınıfta öğrenim gören ve staj yapan öğrencilerimiz sigorta hakkından yararlanabiliyor.''

İŞYERİ AÇMA RUHSATINI OKULLAR VERECEK
Teknik mesleki eğitim okullarından mezun olanların, iş yeri açabilmesi için Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde kurs görüp sınava girdikten sonra ''Bağımsız İşyeri Açma Ruhsatı'' alabildiğine dikkati çeken Acır, mesleki teknik eğitim okullarında eğitimin dört yıla çıkmasından sonra, bu okullardan mezun olanlara, ''Bağımsız İşyeri Açma Ruhsatını mezun oldukları okulların verebileceğini kaydetti.

Acır, teknik meslek eğitim okullarından mezun olanlara askerlik avantajı sağlanması konusunda yapılan girişimlerden olumlu bir sonuç alınamadığını sözlerine ekledi.