BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Mersinde CHP rüzgarı...

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda bir araya gelen adaylar parti yöneticileri ve vatandaşlar CHP’li adayların seçilmeleri için destek sözü verdi.

Abone ol

CHP Belediye Başkan Adayları projelerini anlattı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda bir araya gelen adaylar parti yöneticileri ve vatandaşlar CHP’li adayların seçilmeleri halinde hayata geçirecekleri projelerin ayrıntılarını öğrenerek destek sözü verdi.

CHP’li adaylar projelerini anlattı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen toplantıda bir araya gelen CHP’nin Mersin Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan Adayları yaptıkları hizmetleri ve önümüzdeki 5 yıla damga vuracak yeni projeleri anlatarak destek istedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Macit Özcan 10 yıllık hizmet değerlendirmesinin ardından önümüzdeki 5 yıl için hazırlanan projelerin başında Mersin Otogarı’nın olduğunu kaydederek eski çöp alanının yanına inşa edilecek yeni otogarın dünya standartlarında olacağını söyledi. 29 Mart’tan sonra göreve gelir gelmez eski çöp alanında bulunan 300 dönümlük arazi üzerinde modern ve Mersin’e yakışır bir otogar inşa edeceklerini kaydeden Özcan, “Arsa sıkıntımız yok, hemen ihalesini yapıp çalışmasına başlayacağız” dedi.

Çöp sorununun tamamen ortadan kalktığını arıtmada sona gelindiğini aktaran Başkan Özcan, her şeye rağmen Hafif Raylı Sistemi de önümüzdeki 5 yıl içinde hayata geçireceğinin sözünü verdi.

Başbakan Erdoğan’ın Mersin mitinginde, “hastane yapımının engellediği” yönündeki iddiasına da yanıt veren Başkan Özcan, Başbakan’ın yanlış bilgilendirildiğini ifade ederek, şunları söyledi; “Otobanın üzerindeki bir arsaya 400 yataklı bir hastane yapacaklarını söylediler. Meclis’te zaten çoğunlukta değildik. AKP’nin yardımı ile karar alabiliyorduk. 1/100 binlik planı beklemek zorundaydık. Planı da Çevre Bakanlığı hazırlıyor. Planı olmayan bir projede belediye olarak bizim bir şey yapmamız mümkün değildi. Ama bunu seçim propagandası haline getirdiler. Sağlık Bakanlığı’nın yapacağı bir projeye bir belediye başkanı engel olabilir mi? seçim yatırımı bu. 1/100 binlik planın ardından 1/25 binlik planı da hazırladık. Şu an hastane yapılmasına herhangi bir engel yok. Doğal gaz ile de herhangi bir engelimiz yok. Bütün planlar yapıldı. Enerji Bakanlığı tarafından da ihalesi yapılmış. Bizimle hiçbir ilgisi olmayan bir iş.”

Toplantıda AKP hükümetinin politikasını eleştiren CHP İl Başkanı Yılma Şanlı ise AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Mersin’e gelişi sonrası tüm Türkiye’nin çiftçi Kemal Öncel’i konuştuğunu aktararak, “Sayın Başbakanın azarladığı Çiftçi Kemal Öncel’de 8 Mart Pazar günü Mersin’e geldiğinde Sayın Başbakan’a teşekkür edip çiçek verseydi. Ama ne oldu Sayın Kemal Öncel potansiyel bir eylemci gibi o gün karakolda misafir edildi. Hukuk devletinde böyle şeyler olmamalıdır. Kimse suçsuz yere karakola götürülmemeli evi potansiyel bir suçlu gibi polis tarafından günlerce gözetim altında tutulmamalıdır. Türkiye de asıl sorun çiftçinin sorunu olmalıdır.”dedi.