BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.438,38
HABER /  GÜNCEL

Kürtçe İstiklal marşı sürprizi

AK Parti'nin Diyarbakır adayı Kutbettin Arzu'ya canlı yayında sürpriz. Programda Bir izleyici öyl bir istekte bulundu ki..

Abone ol

Hemşehrilerinin "Kuto" dediği Kutbettin Arzu, konuk olduğu Kanal A'daki  "Görüş Farkı" programında İstiklal Marşı’nı Kürtçe okumadı.

Gerekçesini ise,"Bu edebiyatla uğraşan insanların işi, yanlış okumak istemem" diye açıkladı. Bunun yerine canlı yayında Kürtçe birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Kutbettin Arzu, “Ahmet Kaya yaşasaydı AK Parti’ye oy verirdi”imasında da bulundu. Ajda Pekkan’ın Kürtçe şarkı söylemesinin bölgede çok olumlu karşılandığını da aktardı.

Görüş Farkı Seçim 2009’un dün akşamki konuğu Ak Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kutbettin Arzu’ydu. Program yapımcısı ve sunucusu Ömer Şahin’le birlikte Star gazetesi yazarı Nasuhi Güngör ve Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sorularını yanıtladı.

Ahmet Kaya yaşasaydı AK Parti'ye bana oy verebilirdi

Ben bir röportajda söyledim Osman Baydemir aday olmazsa o da bana oy verebilir, diye. Ahmet Kaya bu demokratikleşme sürecine, barış sürecine oy verebilecek bir insan. Niye gitti? Kürtçe bir şarkı söyledi, diye. O günün şartlarında yurtdışına gitmek zorunda kaldı. Ama bugün olsa Ahmet Kaya TRT Şeş’te ya da Türkiye’nin başka kanallarında Türkçe, Kürtçe şarkı söyleyebilecek, iki gün önceydi sanırım kadınlarla ilgili bir konserde Ajda Pekkan Kürtçe şarkı söyledi. Dolayısıyla bundan önce Ajda Pekkan’ın böyle bir şarkı söyleme şansı var mıydı?

Kürtçe İstiklal marşını neden okumadı?

İşin doğrusu şu anda oku derseniz biraz zaman alır tabii. Sonuçta bir marşı tercüme etmek, onu bir başka dile çevirmek o kadar kolay değil. Bu edebiyatla uğraşan insanların işi. Böyle bir marşı yanlış okumak istemem.

Kürtçe bilmeyen DTP'liler 

Şimdi kaç tane milletvekili Kürtçe biliyor, bilmiyor, doğrusu böyle bir istatistik yapmadım ama… Mesela Diyarbakır’ın bir Bağlar belediye başkanı var, Yurdusev Özsökmenler hanımefendi. Dışarıdan gelmiş ve Kürtçe bilmiyor. Dolayısıyla DTP içinde milletvekili anlamında da belediye başkanı anlamında da Kürtçe bilmeyenlerin sayısı epeyce fazla.