BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Galatasarayı yenersek yolumuz açık

Trabzonspor'un golcüsü Gökhan Ünal Galatasaray'a kilitlendi. Kritik maçla ilgili düşünceleri şöyle:

Abone ol

Trabzonspor'un golcü oyuncusu Gökhan Ünal, 3-4 hafta sonra ligin renginin belli olmaya başlayacağını düşündüğünü belirterek, ''Özellikle Galatasaray maçını alırsak, yolumuzun açılacağına ve şampiyonluğa ulaşacağımıza inanıyorum'' dedi.

Bordo-mavili oyuncu yaptığı açıklamada, Umut ile uyum sağlayamadıkları yönünde eleştiriler bulunduğunu hatırlatarak, ''Eleştirilmemiz Umut ile olan uyumsuzluğumuzdan değil, çok gol kaçırmamızdan'' dedi.

Gökhan, neden bu kadar gol kaçırdığını kendisinin de bilmediğini belirterek, şöyle devam etti:

''Trabzonspor'da ilk kez böyle bir durumla karşı karşıyayım. Ben de zaman zaman kendimi tanıyamıyorum. Bu yıl galiba böyle gidecek. Trabzonspor'da yeni olmamdan dolayı sanırım böyle bir psikolojiye girdim. Ancak buna rağmen 9 gol atıp, 7 de asist yaptım. Umut da 9 gol attı. Yani bu durumda, uyumsuz olduğumuzu söylemek bize haksızlık olur. İyi anlaşıyoruz. Zaman zaman zorlanıyorum, ancak Umut sahada çok koşan bir futbolcu. O da beni rahatlatıyor açıkçası.''

Bir forvetin, yanındaki forvetten ne beklediğinin tarifinin yapılamayacağını ifade eden Gökhan, şunları söyledi:

''Benimle birlikte oynayan Umut, gereken her şeyi yapıyor. Gol kaçırıyor, ben de kaçırıyorum. Bir çok futbolcu da gol kaçırabilir. Umut boş alanlar yaratıyor. Geriye dönüyor, pres yapıyor. Ben onunla oynamaktan memnunum. Çok iyi anlaştığımıza inanıyorum. Kim ne derse desin, ikimizin de umrunda değil. Biz üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Pozisyona giriyoruz, gol atıyoruz, goller attırıyoruz. Bazen atacağımız golleri kaçırıyoruz. Bu çok tepki alıyor, ancak bazen de hiç atılmayacak golleri atıyoruz. Sonuçta pozisyona girmek de marifet. Yani biz halimizden memnunuz.''

''GELECEK SEZONDAN DAHA UMUTLUYUM''

Bordo-mavili oyuncu, Kayserispor'da oynarken de aynı vuruşları yaptığı ancak şimdi golle sonuçlandıramadığını belirterek, ''Neden olduğunu bilmiyorum açıkçası. Bu yıl böyle gidecek diye düşünüyorum. Alışma dönemini de geçtim. Yani bunu uyum sürecine bağlayamayız. Ben bir futbolcunun performansının her sezon farklı olduğunu düşünüyorum. Bir sezon çok iyi oynayan futbolcu, başka bir sezon bekleneni veremiyor. Ben de kendi adıma gelecek sezondan daha umutluyum. Gelecek sezon bu haftalara yaklaştığımızda bu yıl 9 olan gol sayımın 19 olacağına inanıyorum'' diye konuştu.

Bu yıl en kötü ihtimalle 15 golü geçmek istediğini ifade eden Gökhan, ''Bunun ilk yıl için iyi bir rakam olacağına inanıyorum. Ancak gelecek sezon daha farklı olacak'' dedi.

Gökhan, takım olarak hedeflerinin şampiyonluk olduğunu belirterek, ''Bu sezon inşallah şampiyon olacağız ve memleketimize sevinçli gideceğiz. Yeni yılda da Avrupa kupalarında mücadele etmeliyiz. Ancak bunu yapmak için de girdiğimiz pozisyonları daha kolay gole çevirmemiz gerektiğini biliyoruz. Bu yılı atlatırsak seneye daha güzel olacak'' diye konuştu.

''TAKIMLAR BİZE KARŞI GENELDE BERABERLİĞE OYNUYOR''

Geçen yıl ile kıyaslandığında, daha başarılı bir grafik çizilmesine rağmen atılan gol sayısının daha az olmasının, tamamen forvet oyuncularına bağlanmaması gerektiğini ifade eden Gökhan, şunları söyledi:

''Sonuçta herkesin belli bir görevi var. Bizim görevimiz de gol atmak. Ancak bu demek değildir ki, takımın attığı bütün gollerde iki kişinin imzası olacak. Savunma gelecek, kornerden atacak. Orta saha atacak. Yani takımdaki herkes gol atabilir. Geçen yıllarda Szymek ve Gökdeniz gibi arkadan gelip gol atabilen oyuncular vardı. Bu yıl Szymek olsaydı bana göre çok daha farklı olurdu. Ancak şimdi geriye yönelik temennilerde bulunmanın bir anlamı yok. Bugünkü şartları değerlendirmeliyiz. Atılan gol sayısındaki azalmada bu sezon bulunduğumuz yerin de büyük etkisi var. Çünkü takımlar buraya gelirken veya bize karşı oynarken genelde beraberlik umuyorlar. Zaman zaman atak dahi geliştirmeden kapanıyorlar. Bu da doğal olarak attığımız gol sayısında azalmaya neden oluyor. Geçen yıl daha rahattı. Sürekli orta sıralardaydık ve baskı azdı. Rakipler de açık oynuyordu. Şimdiki durum farklı.

Gökhan Ünal, üst sıradaki takımların puanlarının birbirine çok yaklaştığını, galip gelmeleri halinde lider olabileceklerini, kaybetmeleri halinde ise birkaç sıra aşağıya düşebileceklerini belirterek, ''Bu düşünceyle çıkılan sahada stresten uzak kalmak gerçek anlamda mümkün değil. Bundan kaynaklı bir sorun da var. Buna rağmen kendi adıma konuşuyorum, ikinci yarıdaki performansım daha iyi. Çünkü ilk yarıda zorluk çekmiştim. Yeni olmamın vermiş olduğu uyum sorunu ciddi anlamda etkiliyordu beni. Bir önceki yıl yeterince oynayamamanın eksikliği de vardı'' diye konuştu.

''3-4 HAFTA SONRA LİGİN RENGİ BELLİ OLUR''

Ligin zirvesindeki yarışın sonuna kadar devam edeceğini düşündüğünü ifade eden Gökhan, şunları söyledi:

''Beşiktaş da potaya girdi. Arkadan Galatasaray da geliyor. Ben isterdim ki, bir kaç hafta daha çok takımın yarıştığı bir lig olsun. Ancak 3-4 hafta sonra ligin rengi belli olmaya başlar diye düşünüyorum. Yarışmacı takım ne kadar fazla olursa, rakiplerin yaşayacağı puan kayıpları da o denli artıyor. Hedefsiz takımla oynayan rakip, doğal olarak zor puan kaybediyor. Özellikle Galatasaray maçını alırsak, yolumuzun açılacağına inanıyorum. İnanıyorum bu sezon şampiyonluğa.''

Sadece futbola odaklanmak istediğini ifade eden Gökhan, ''Bu nedenle hayatımda biri olsun istemiyorum. Hem milli takım, hem de Trabzonspor'la birlikte iyi yerlerdeyiz'' dedi.

Gökhan, Milli Takım'ın her zaman hayali olduğunu, sakatlığı nedeniyle Avrupa Şampiyonası'na gidemediğini belirterek, ''Önümüzde Dünya Kupası var. Dünya Kupası öncesinde iki İspanya maçı oynayacağız. Burada alacağımız iki güzel sonuçla, Dünya Kupası'na gitmeyi garantilemek istiyoruz. Bir Trabzonsporlu olarak Milli Takım forması altında başarılı olmak istiyorum.

''TARAFTARIMIZDAN DESTEK BEKLİYORUZ''

Herkes gibi taraftarlardan destek beklediğini ifade eden Gökhan, şunları söyledi:

''Ben ya da bir başka arkadaşım gol kaçırdığında tepki göstermesinler. Futbol bu, pozisyon kaçabilir. Olmadık pozisyon gol de olabilir. 90 dakika sonuna kadar bize inansınlar. Bu takım gerçekten canla başla mücadele ediyor. Futbolcunun performansı, o anki ruh haline bağlı olarak değişir. Kendinizi iyi hissediyorsanız, bu futbolunuza bire bir yansıyor. Futbol anlık bir şey. İyi bir yerdeyiz. En favori aday biziz. İnşallah 25 yıl sonra gelen şampiyonluğu Kolbastı oynayarak kutlamak istiyoruz.