BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mersin Üniversitesi olaylardan uzak!

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, bu yıl 16.'sı organize edilen; 'Kültür ve Spor Şenlikleri' kapsamında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Abone ol

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, üniversitelerde öğrenciler arasında yaşanan çatışma ve şiddet olayları açısından MEÜ'nün çok üst düzeyde bir yerde yer aldığını ve bu duruma nazar değecek diye de endişelendiğini söyledi.

MEÜ tarafından bu yıl 16.'sı organize edilen; 'Kültür ve Spor Şenlikleri' kapsamında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rektör Suha Aydın, söz konusu etkinlikle birlikte öğrencileri kendi aralarında dile getirmiş oldukları; 'inek öğrenci' imajından kurtarmak istediklerini anlattı. Aydın, kültürel ve sosyal açıdan kendini geliştiren, etrafındakileri görebilen, onları değerlendirebilen ve üniversiteden almış olduğu bilgi ve birikimlerle kendini daha iyi ifade edebilen bir öğrenci profile oluşturmaya çalıştıklarını anlattı. Türkiye'ye ve insanlığa faydalı öğrenciler yetiştirmeyi amaçladıklarını kaydeden Aydın, bu nedenle de insanların her ne kadar farklı düşüncelerde de olsa birbirini sevmesi ve birbirine katlanması gerektiğinin altını çizdi.

Üniversite olarak birbiriyle kavga eden ve çatışan insanlar değil, aksine birbirine seven ve sayan insanlar yetiştirmek istediklerini ifade eden Aydın, "Rektörlük görevime ilk başladığım yıllarda bir takım üzücü ve onaylamadığımız olaylar oldu. Ancak aradan geçen 4 yıllık zaman diliminde ufak tefek olayların dışında hemen hemen hiçbir olay yaşanmadığını görüyoruz. Bu sevindirici bir gelişme" dedi. Bugün üniversite bünyesinde akademik eğitim alan öğrenci sayısının 27 bine ulaştığını ve söz konusu öğrencilerin yaş ortalamasınınsa 20 olduğuna dikkat çeken Aydın, kendi deyimiyle; 'kanı kaynayan delikanlıların olduğu bir topluluğu yönetmeye çalıştıklarını söyledi.

"UFAK TEFEK OLAYLAR OLUYOR AMA BUNLAR HER AİLEDE OLUR"

Bir bakıma öğrencilere yardımcı olarak, onların kendilerini keşfetmelerini ve yine kendi kendilerini yönetmelerine fırsat sunduklarını dile getiren Prof. Dr. Suha Aydın, üniversite bünyesindeki öğrencilerinse yönetime ihtiyaçları olmadığını yönünde bir düşünceye sahip olduğunu, üniversiteye gelen öğrencilerin belirli bir bilinç ve birikimden sonra üniversiteye geldiğine dikkat çekti. Aydın, "Ufak tefek olaylar oluyor, ailemizde de oluyor böyle şeyler ama bizim öğrencilerimiz hakikaten çok bilinçli ve takdire şayan öğrenciler, biz bu olayların dışında kalıyoruz" diye konuştu.

Geçtiğimiz aylarda üniversitede düzenlenen; 'Kriz ve Türk Bankacılık Sistemi' konulu bir panele konuşmacı olarak katılmak için üniversiteye gelen Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin'e öğrencilerin, yumurtalı ve ayakkabı saldırıda bulunulmasının hatırlatılması üzerine Rektör Aydın, "Yumurta olayı sempatik gibi de gözüküyor ama kaba kuvvetinizle birisine bir fikrinizi kabul ettirmeye kalkmanız sempatik bile olsa şık olmuyor. Bunu böyle düşünmek gerekiyor" ifadesini kullandı.

Bu tür olayları hiçbir zaman tasnip etmediklerinin altını çizen Aydın, olay sonrasında yeniden salona dönen Bilgin'in olayı olgunlukla karşılayıp, kendisini Ankara'ya 'omlet' yemeye davet ettiğini söyledi ve bu tür olayların yaşanmaması için de gereken adımları attıklarının altını çizdi.