BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.434,60
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mersin İdman Yurdu'na ceza yağdı!

Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Mersin İdman Yurdu'na, Futbol Federasyonu adeta ceza yağdırdı.

Abone ol

Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Mersin İdman Yurdu'nun başı 'ceza'larla dertte.

Antrenörleri başkasına ait akreditasyon kartını kullandığı, Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Işık'ın da belgeleri haksız kullanıma iştirak ettiği belirlenen Kırmızı-Lacivertlilere biletsiz seyirci ve yedek forma bulundurmama gibi gerekçelerle de adeta ceza yağdı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Ziraat Türkiye Kupası 2. Kademe maçları kapsamında 22 Eylül 2010 tarihinde Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda oynanan Mersin İdman Yurdu-Torbalıspor müsabakasıyla ilgili olarak kararını verdi. Mersin temsilcisinin 3-2 üstünlüğüyle sona eren karşılaşmada; yedek forma setini müsabakaya getirmeyerek, talimatlara aykırı hareket ettiği nedeniyle Mersin İdman Yurdu'na 'ihtar' cezası veren PFDK, aynı müsabakada yine ev sahibi ekibin stadyuma 'biletsiz seyirci' alınması nedeniyle 2 bin 500 TL para cezasına çarptırdı.

Ancak cezalar bununla da sınırlı kalmadı. Söz konusu karşılaşmada Mersin ekibinin antrenörünün, başkasına ait akreditasyon kartı kullanmasından dolayı kulübe 4 bin TL para cezası verirken, Kırmızı Şeytanlara verilen toplam para cezasının da 6 bin 500 TL olduğu açıklandı. Bunun yanında Mersin İdman Yurdu Antrenörü Adnan Çağlar'ın, kendisine ait akreditasyon kartını başkasına kullandırmasından dolayı 12 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine girişi yasaklandı.

Kaleci antrenörü Okan Kopan'ın da başkasına ait akreditasyon kartı kullanması nedeniyle de yine aynı cezaya çarptırıldığı dile getirildi. Mersin İdman Yurdu Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Işık'ın ise, Torbalıspor ile oynanan kupa maçında belgelerin haksız kullanılması eylemine iştirak ettiği belirtilirken, konuyla ilgili olarak da PFDK'nın Işık'a 3 ay hak mahrumiyeti cezası verildiği kaydedildi.

"BİZE AİT OLMAYAN BİR STAT İÇİN KULÜBE NASIL CEZA KESEBİLİRLER?"

Gelişmeleri değerlendiren Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, PFDK tarafından alınan kararları doğru bulmadıklarını ve gerekli yerlere de itirazda bulunacaklarının altını çizdi. Kahramanlı, "Tevfik Sırrı Gür Stadı bize ait değil ki, cezayı bize kesiyorlar. Stat, tamamen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kontrolünde. Bize nasıl 'biletsiz seyirci' alındığı gerekçesiyle işlem yaparlar? Bunu anlamak mümkün değil. Mersin İdman Yurdu'na karşı yürütülen toplu bir hareket var. Bu tür kararlarla bizi olumsuz etkileyip, moralimizi bozarak başarılarımızın önüne geçmeye çalışıyorlar" dedi.

Konuyu enine boyuna ölçüp, gerekli analizleri yaptıktan sonra PFDK kararlarına itiraz edeceklerini kaydeden Kahramanlı, bunun yanında hafta sonu kendi sahalarında oynayacakları Denizlispor maçının ileri bir tarihe ertelenmesi için de Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuruda bulanacaklarını açıkladı.

Kahramanlı, "Futbolcumuz Mustafa Aydın, geçtiğimiz hafta sonu geçirdiği trafik kazasıyla hepimizi yasa boğdu. Nişanlısı Müge hayatını kaybederken, Mustafa ise hala yoğun bakımda. Şu anda gerek bizim, gerek teknik ekibin, gerekse de futbolcuların morali bozuk. Böylesi bir ortamda maça çıkmamız doğru değil. Federasyondan maçın ileri bir tarihe ertelenmesini isteyeceğiz" diye konuştu.