BIST 10.257
DOLAR 32,26
EURO 34,69
ALTIN 2.394,20
HABER /  POLİTİKA

Merkez sağda cicim ayları bitti

DYP ve Anavatan arasında çatlak. Mumcu sözlerin tutulmadığını iddia etti. MKYK toplantısında yumruklar konuştu.

Abone ol

Anavatan Partisi lideri Erkan Mumcu, DP'ye katılım kararının alınacağı kongre öncesinde dün sürpriz bir çıkış yaptı. "DYP kamuoyuna deklare edilen ilkelere uygun hareket etmiyor" diyen Mumcu "Kapatın gelin havası bizi rencide eder. Eşit temsile ilişkin sürecin ne zaman gerçekleşeceği açıklanmalıdır" sözleri ile DP lideri Mehmet Ağar'la iplerin kopma noktasına geldiği mesajını verdi. Ağar'ın bugün yanıt vermesi bekleniyor.

Mumcu'nun bu çıkışının ardındaki temel nedenlerden birinin malvarlığı çatlağı olduğu belirtiliyor. Anavatan kanadı partinin 88 taşınmazıyla ilgili olarak "DP'ye katılırsak malvarlığımıza Hazine el koyar. Bu nedenle önce YDP'ye devredelim, sonra kongreyle DP'ye bırakalım, diyoruz. DP buna sıcak bakmıyor" diyor.

İSTEKLER LİSTESİ
Anavatan adına Oltan Sungurlu, Mehmet Keçeciler ve Salih Uzun DP'yi ziyaret etti. Edinilen bilgilere göre görüşmede Anavatan şu talepleri iletti:

* Eş zamanlı kongreden vazgeçildi ama DP'nin en yetkili organı olacak ve Anavatan kökenlilerin de içinde yer alacağı GİK'in seçileceği kongre tarihi hala belli değil.

* İki partinin eşit temsili üzerinde anlaşılmıştı. Bununla ilgili somut adımlar atılmalı.

* DP'nin kongre takvimi açık ve net biçimde kamuoyuna duyurulmalı.