BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

İtalya Dülger ve Yakışı onurlandırdı

İtalya, Mehmet Dülger ile TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış'ı devlet nişanı ile ödüllendirdi.

Abone ol

İtalya, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Dülger ile TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış'ı devlet nişanı ile ödüllendirdi.

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili'nin ev sahipliğinde İtalya milli günü nedeniyle düzenlenen resepsiyonda Dülger ve Yakış'a nişanları sunuldu.
Büyükelçi Marsili, yaptığı konuşmada, Dülger ve Yakış'ın görevlerinin çok önemli olduğunu belirterek, ikisinin de Türkiye-İtalya ilişkilerinin daha da gelişmesine büyük katkılarda bulunduklarını söyledi.

Yaşar Yakış'ın Türkiye ile İtalya arasında bir köprü vazifesi gördüğünü belirten Marsili, Dülger'in de siyasi olduğu kadar, ekonomik alanda da kaydedilen gelişmelerde rol oynadığını belirtti.

Yakış, nişanı almaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İtalyanca yaptığı konuşmasında, bu ülkede kısa bir süre görev yapmasına rağmen İtalyan halkı ve kültürü ile yakın ilişkiler kurduğunu söyledi.

Dülger ise bunun kendisi için çok şerefli ve unutulmaz bir nişan olduğunu ifade ederek, "İtalya bizim için Akdeniz'dir, doğunun batısı, batının doğusu, sanat ve kültürün beşiğidir" diye konuştu. İtalyan medeniyetini oluşturan çeşitli sanatçı ve düşünürleri sayan Dülger, iki büyük milletin dostluğuna hizmet etmekten büyük onur duyduğunu kaydetti.