BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Bushun Irak savunması

ABD Başkanı George Bush, Saddam Hüseyin rejiminin dünya barışını tehdit ettiği için Irak'a girdiklerini iddia etti

Abone ol

ABD Başkanı George Bush, Saddam Hüseyin rejiminin dünya barışını tehdit eden bir rejim olduğunu, bu yüzden ABD'nin her şeyi göze alıp Irak'ta savaşa girdiğini belirterek, "İnsanlar 50 yıl sonra geçmişe bakınca Irak konusunda ne kadar isabetli bir karar aldığımı anlayacaklar" dedi.

Bush, 10-11 Haziran tarihlerinde Bulgaristan'a yapacağı resmi ziyaret öncesinde Bulgaristan Devlet Televizyonu'na (BNT) özel bir demeç verdi.

Bush, Irak konusundaki eleştirilerin haksız ve kastlı olduğunu öne sürerek, "Ben halkı büyük ve gururlu bir devletin başkanıyım. Özgürlüğe ve adalete inanan birisi olarak devletimizin güvenliğini korumak zorundayım. Biz saldırıya uğradık. 3000 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu durum, düşünme tarzımızı da değiştirdi. Aldığım her karar öncelikle ülkemin güvenliği içindir. Saddam Hüseyin rejimi hem ülkemi hem de dünya barışını tehdit ediyordu. Stratejik ve doğru bir karar alarak Saddam Hüseyin rejimini devirdik. İnsanlar 50 yıl sonra geçmişe bakınca Irak konusunda ne kadar isabetli bir karar aldığımı anlayacaklar" dedi.

Bush, "Hata yaptığımı hiçbir zaman düşünmedim ve düşünmeyeceğim. Özellikle Irak'ta demokrasi ve barışın yerleştirilmesi için sonuna kadar gitmekte kararlıyım" dedi.

Irak'ta ölen Amerikan askerleri için büyük üzüntü duyduğunu kaydeden Bush, "Ancak unutulmamalıdır ki o askerler kutsal ve asil bir görevin kurbanıdır. Her zaman içimizde yaşayacaklardır" diye konuştu.