BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,07
ALTIN 2.502,02
HABER /  EKONOMİ

Akbanktan kusur açıklaması

Akbank, sanal dolandırıcıların müşteri hesaplarına girmeleri konusunda kusurlarının bulunmadığını bildirdi.

Abone ol

Akbank'tan, bir haber ajansı kaynaklı habere ilişkin yapılan açıklamada, ''Yapılan şikayetlere dair bankamızın herhangi bir kusuru olmadığı tespit edilmiştir'' denildi.

Açıklamada, ''Müşteri hizmetlerini aradı hesapları boşaltıldı'' başlıklı haberle ilgili araştırma yapıldığı belirtilerek, müşterinin, müşteri temsilcisiyle yaptığı görüşme sürecinde kişisel bilgilerinin alınmadığının tespit edildiği belirtildi. Dolandırıcılık olayının gerçekleşmesinin ardından müşterinin, Dolandırıcılık Acil Grubu tarafından arandığı vurgulanan açıklamada, ''Müşterimizin, 'İnternet şubesine girerken hata aldım' demesi üzerine, internet şubemize giriş yaptığı ekran görüntüsü kendisinden talep edilmiştir. Gönderilen ekran görüntüsü incelendiğinde, bankamıza ait olması gereken site olmadığı, bireysel müşteri numarasının girileceği sahanın mevcut olmadığı ve PC'de yer alan virüs nedeniyle 'sahte Akbank sitesine yönlendirme olduğu' görülmüştür'' denildi.

Akbank ana sayfasında bu tür sahte sitelerden nasıl korunulabileceğini anlatan güvenlik uyarılarının mevcut olduğu ve Mart ayı içerisinde tüm müşterilere bu konuda bilgilendirme yapıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: ''Gerçekleşen talihsiz olay, müşterimizin PC güvenliğini sağlayamaması nedeniyle, internet şube bilgilerinin kötü amaçlı kişilerin eline geçmesinden kaynaklanmıştır. Çağrı Merkezimizle yapılan görüşme ile bir ilgisi bulunmamaktadır. İncelememizde, yapılan şikayetlere dair bankamızın herhangi bir kusuru olmadığı tespit edilmiştir.''