BIST 10.256
DOLAR 32,26
EURO 34,69
ALTIN 2.397,06
HABER /  DÜNYA

Unakıtanın KDV gururu

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, kendisinin vergi indiren bakan olarak tarihe geçtiğini söyledi.

Abone ol

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, AK Parti hükümetinin vergi indiren hükümet, kendisinin de vergi indiren bakan olarak tarihe geçtiğini söyledi.

Antalya'da MÜSİAD Genel İdare Kurulu (GİK) Toplantısı'nın gala yemeğinde konuşan Maliye Bakanı Unakıtan, "Kurumlar ve gelir vergisinde oranları indirmiştik. Şimdi KDV'yi de indiriyoruz. Hükümetimiz vergi indiren hükümet olarak, ben de maliye bakanı olarak tarihe geçeceğim" diye konuştu.

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat, ekonomik verilerin iyi durumda olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşanan siyasi tıkanıklık ve yaklaşan genel seçimlerin piyasaları durgunlaştırdığını söyledi.

Seçimlerden istikrarın devamını sağlayacak bir vizyonun ortaya çıkmasını temenni ettiklerini belirten Bolat, "Siyasilerden beklentimiz, tansiyonu yükseltilmeden bu sürecin atlatılmasıdır. Makro ekonomide sağlanan istikrar ortamının devam etmesini istiyoruz. Bu süreçte yeni kaoslar yaşamak istemiyoruz. Türkiye bugün, dünün Türkiye'sinden daha iyi durumda. Yarının Türkiye'sinin daha iyi olması için makro göstergelerdeki istikrarın devam etmesi gerekir" dedi.

"Bu kıyağımı unutmayın!"

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ise, MÜSİAD'ın kurulduğu günden itibaren hep üreten ve ülke ekonomisine katkı sağlayan bir kuruluş olduğunu kaydederek, MÜSİAD üyelerine hitaben, "Ben sizin, hepinizin ortağıyım. Zararınıza karışmam, ama karınıza ortağım" şeklinde konuştu.

Bakan Unakıtan, KDV oranlarında yapılan indirimleri ile ilgili olarak ta "Bu kıyağımı unutmayın. Vergilerinizi indiriyorum" dedi.

Kendilerinden önce toplanan vergilerle faizlerin bile dönemediğini sözlerine ekleyen Unakıtan, "Yiyen mi bilir, doğrayan mı? Biz hem borçlarımızı ödedik, hem de kazanımızı doldurduk, elhamdülillah" ifadelerini kullandı.