BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Sabah ve atv satışa çıkıyor

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Ahmet Ertürk, Sabah Grubu için satış sürecini başlattıklarını açıkladı

Abone ol

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, Sabah Grubu için satış sürecini başlattıklarını, satış için detaylı takvimi yakında ilan edeceklerini söyledi.

Ertürk, TMSF'nin "medya varlıklarını politik amaçlarla kullandığına" dair haksız eleştiriler olduğunu belirterek, Fon'un tamamen hukuksal bir operasyon gerçekleştirdiğini ve bütün çalışmaları kamu alacağını tahsil için yaptığını söyledi.

Ertürk, Dinç Bilgin'in kendilerine getirip verdiği bir belge ile 2 taraf arasında aslında gizli bir ortaklığın söz konusu olduğunun ortaya çıktığını kaydederek, "Bunu öğrendikten sonra 'seçim süreci var, acaba yanlış politik bir takım manipülasyonlara alet olduğu iddiasında bulunulabilir mi' gibi bir takım düşüncelere kapılmadan, hukuksal olarak ne yapılması gerekiyorsa onu yaptık" diye konuştu.

Ertürk, Ciner Grubunun hukuki itirazının satış sürecini etkileyip etkilemeyeceği konusunda,"Hukuksal gerekçelerimize güveniyoruz. Biz bu konuda çok haklı olduğumuza inanıyoruz. Bu kamu alacağını tahsil etme adına haklılık... Türkiye'nin ikinci büyük medya grubunun değerini düşürmeden, onun değerini koruyarak, hatta yükselterek yeni sahiplerine teslim etme gibi bir sorumluluğun da altındayız. Daha önce Star'da bunu gösterdik" dedi.

Sabah ve Atv'yi bir paket halinde satacaklarını belirten Ertürk, "Bu paketin içinde bir televizyon, bir gazete ve 2'den fazla radyo olamıyor. Dolayısıyla Sabah, Atv ve radyolardan oluşan medya grubunu bir paket olarak satmayı düşünüyoruz" dedi.