BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.421,26
HABER /  EKONOMİ

Merkez Bankası'nın verdiği faiz kararı sonrası dolar sert çakıldı

Merkez Bankası, faiz kararı sonrası dolar ve euro düşerken Türk Lirası değer kazandı. İşte faiz kararı sonrası piyasadaki son durum:

Abone ol

Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 475 baz puanlık artışla yüzde 10,25'ten yüzde 15'e yükseltti. Faiz kararı piyasada olumlu etkiyle karşılaştı. Merkez Bankası’nın faiz artırım kararı sonrasında dolar yüzde 3’e yakın gerileme kaydetti. Dolar karar açıklanmadan önce 7,70 seviyelerindeydi, faiz artırımı sonrası parite yüzde 3’e yakın düşüşle anlık 7,50’ye kadar geriledi.

Söz konusu artış, piyasa tarafından zaten satın alınmış olduğundan Dolar/TL kuru ilk anda 7,5 seviyelerine kadar inse de yeniden 7,55-7,60 seviyelerine yükseldi. Dolar şu dakikalarda 7,55-7.59 seviyelerinde denge arıyor... Gram altının fiyatı ise 455 liraya indi. 

Takip edilen gelişmeler

Dünyada ise koronavirüsün ikinci dalgası ve aşı konusunda yaşanan gelişmeler izleniyor. Aşı konusunda üst üste iyi haberler gelse de vaka sayılarındaki artış piyasaları tedirgin ediyor.  

Bugün yurt dışında ise AB Liderler Zirvesi, koronavirüse (Covid-19) ilişkin haber akışı ve ABD'de açıklanacak haftalık işsizlik başvuruları ve konut satışları verilerin takip edileceğini bildirdi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Ermeniler, Dağlık Karabağ'daki çatışmalar sonrası ne düşünüyor? Çok konuşulacak anket
Foto Galeri Ermeniler, Dağlık Karabağ'daki çatışmalar sonrası ne düşünüyor? Çok konuşulacak anket Galeriye Gözat