BIST 10.333
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.458,87
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Meral Akşener'in Rize ziyaretinde ortalık karıştı programı iptal edip ilçe merkezinden ayrıldı

Demirören Haber Ajansı
Demirören Haber Ajansı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Rize'nin İkizdere ilçesinde esnaf ziyareti yaptığı sırada, bir grubun tepkisi ile karşılaştı. Polis araya girerek gerginliği önlerken, esnaf ziyaretini iptal eden Akşener ilçe merkezinden ayrıldı.   

Abone ol

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, saat 11.00 sıralarında uçakla Trabzon Havalimanı’na geldi. Burada halk oyunları ekibinin horon gösterileri ile karşılanan Akşener, ardından kara yolu ile Rize’ye hareket etti.

İl sınırında partililer tarafından karşılanan Akşener, İkizdere ilçesine geçti. Esnaf ziyaretinde bulunan Akşener'e bir grup, tepki gösterdi. Bu sırada grupla, İYİ Partililer arasında gerginlik çıktı.

Akşener'e PKK tepkisi

Karşılama sırasında bir kadın, "terör örgütü ile iş birliği yaptıkları" iddiasında bulunarak, Akşener'e tepki gösterdi. Bunun üzerine bir partili, "Kim PKK ile iş birliği yaptı?" deyince kadın, "PKK ile iş birliği yapmıyor mu, CHP ile iş birliği yapmıyor mu?" dedi.

Meral Akşener, "Açıklama yapar mısınız?" diyen kadına, "Yapmıyorum kardeşim. Ezan okunuyor, nasıl bir iftiradır. Sizi Allah'a havale ediyorum. Ayıp." şeklinde cevap verdi.

Akşener: Megri megriyi ben mi söyledim?

Kadının "Boy boy çıkıyor resimleriniz, iftira ediyorsunuz." sözleri üzerine Akşener, "Megri megriyi ben mi söyledim? Osman Öcalan'ın mektubunu ben mi okutturdum? Hadi oradan." ifadesini kullandı.

Netenyahu benzetmesine tepki

Ziyareti sırasında yanına gelerek konuşmak isteyen bazı vatandaşlar ile Akşener'in yanında bulunanlar arasında sözlü tartışma yaşandı. Daha sonra esnaf ziyareti sırasında bir kişi, Akşener'e, "Cumhurbaşkanımızı, Netanyahu'ya benzetmeniz size yakıştı mı?" diye seslendi. Akşener, "Sen yakıştırdın mı?" diye sorduğu bu kişinin "Ben yakıştırmadım." yanıtı üzerine, "Tamam." dedi.

Çayeli'nde de tepkiyle karşılandı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gergin geçen İkizdere ilçesindeki ziyaretinin ardından Çayeli ilçesine geçti. Çayeli ilçe merkezinde esnaf ziyareti yapan Akşener, ziyaret sırasında geçtiğimiz günlerde sarf ettiği Netanyahu benzetmesi nedeniyle, büyük tepki gördü.

Araçlara su şişesi domates ve ayakkabı atıldı

Kalabalık bir grup, Akşener'e yönelik protestolarını sürdürdü. Kalabalık arasında bulunan bazı kişilerin araçlara su şişesi, domates ve ayakkabı attıkları gözlendi.

Çok sayıda vatandaşın yoğun tepkisi üzerine çevik kuvvet ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı. Tepkilerin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, esnaf ziyaretini tamamlayarak Rize il merkezine hareket etti.

Esnaf o anları anlattı

İkizdere’de esnaflık yapan ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ilçeye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında sarf ettiği “Netanyahu bir anlamda Sayın Erdoğan’ın İsrail versiyonu” sözlerine tepki gösterince partililerin saldırısına uğrayan Hüseyin Yılmaz, yaşadığı o anları anlattı.

Hüseyin Yılmaz, “Ben İkizdere’de bir esnafım. Meral hanım İkizdere’ye geldiğinde biz de gönlümüzden geçenleri söylemek istedik. Cumhurbaşkanımızı Netanyahu ile bir tutması bizi üzmüştür, çocuk katili demesi aşırı ve kabul edilemez bir şey. Bizde kendimizce Meral hanıma istek ve arzularımızı söylemek için yanına gitmek için uğraştık ve yakın korumaları bizi yaklaştırmadı. O arada yakın korumaları haricinde bizim arkadaşlarımız da dahilinde bir arbede oldu. Ayrıca benim üzerime yürümeye başladılar. O arada slogan atmaya başladılar. Bende bu memleketin evladı olduğum için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı savunmak zorundayım. Sonrasında ben de Recep Tayyip Erdoğan diye bağırınca yakın korumaları üzerime saldırdı. Aralarında bir kişi vardı. Ben seçemedim kim olduğunu. O birebir bana odaklandığı için direkt bana saldırdı. Biz de kendimizi geri çektik ve savunduk. Biz bu vatanın, bu milletin evlatlarıyız. Bizim içimizde art niyet yoktur. Meral Akşener İkizdere’ye misafirimiz olarak gelmiştir. Bizim de misafirperverliğimizi yapmamız gerekmektedir. Yalnız ağıza alınmayacak kelimeler kullanıldı. Küfürler ettiler. Biz bunları hazmedemeyiz. Biz Karadenizliyiz, Biz Rizeliyiz. Herkes kendine yakışanı yaptı. Meral hanımı da gördük” şeklinde konuştu

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Türkiye'nin otomobili TOGG gün sayıyor havadan görüntülenen tesiste son durum açıklandı
Foto Galeri Türkiye'nin otomobili TOGG gün sayıyor havadan görüntülenen tesiste son durum açıklandı Galeriye Gözat