BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Meral Akşener'in gizli tanığı, 'Akşener FETÖ'cü' dedikten 28 gün sonra beraat etmiş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında 7 yıl süren FETÖ soruşturmasının gizli tanığı PKK sanığı "Yağmur"un, Akşener’e FETÖ suçlaması yaptıktan 28 gün sonra beraat ettiği ortaya çıktı. İsmail Saymaz, "Merak ediyorum, acaba Yağmur başka hangi muhaliflere kara çalmak için kullanıldı?” diye sordu.

Abone ol

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e FETÖ suçlaması yapan Yağmur adlı gizli tanığın, PKK üyeliğinden yargılandığı davada, Akşener hakkında yaptığı suçlamadan 28 gün sonra serbest bırakıldığını yazdı. 

“Yağmur'un beraatı kadar, tahliye edilmesinin de Akşener'e iftira atmasıyla bağlantısı olduğunu düşünüyorum. Çünkü Akşener'e “FETÖ'cü” dedikten 28 gün sonra, 2 Eylül 2016'da bırakıldı. Aynı evde yakalandığı E.D. hâlâ içeride” diyen Saymaz, şunları yazdı: 

MHP'de lider adayıyken soruşturma açıldı

- Akşener FETÖ soruşturması açıldığında MHP'de genel başkan adayıydı. Bu soruşturma eliyle Akşener'in mücadelesi lekelenmek istendi. Ardından İyi Parti ile başlayan, Millet İttifakı ile süren muhalif tavrı tehdit edildi.

3 şehidin katili ile aynı evde kaldı

- Ergenekon'dan alışık olduğumuz üzere bu kirli iş için üç şehidin katili bir PKK'lı ile aynı evde bulunan terör şüphelisi kullanılıyor. Bu kişi cezaevinden ve mahkumiyetten yırtma karşılığında hiç görmediği Akşener'in cemaat evine gittiğini ve FETÖ'den talimat aldığını öne sürüyor. İfadesinden 28 gün sonra bırakılıyor. Ardından beraat ettiriliyor.

Gizli tanığın dosyası 7 ayda kapandı

- Yağmur'un dosyası yedi ayda kapatılırken, eski İçişleri Bakanı Akşener'in dosyası yedi yıl sürüyor. Merak ediyorum. Acaba… Yağmur başka hangi muhaliflere kara çalmak için kullanıldı? Akşener, iftira Yağmur'unun tek kurbanı mı?

Eski İçişleri Bakanı'nı muhalif olduğu için PKK'lıdan daha tehlikeli gören bir iktidar, ömrünü uzatabilmek için memleketi açık cezaevine çevirmekten çekinmez.

İsmail Saymaz'ın yazısının tamamı için tıkla...