BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,59
ALTIN 2.498,58
HABER /  POLİTİKA

Meral Akşener’den Mersin krizi açıklaması! Maalesef içimizden vurulduk

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Mersin'de yaşanan adaylık kriziyle ilgili farklı formüllerin gündemlerinde olduğunu söyledi. Akşener ''Mersin’de maalesef biz içimizden vurulduk’’ dedi.

Abone ol

Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu olan Meral Akşener; İstanbul, Mersin, Adana, Ankara, Balıkesir ve Bursa’nın AK Parti’nin elinden gideceğini söyleyerek, Mersin’de yaşanan krize de açıklık getirdi.

Akşener konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: Sayın Kocamaz’ın yaşadığı bu süreç ibret oldu. Mersin’de maalesef biz içimizden vurulduk. İkincisi hukuk guguk oldu.

Siyaset şöyle bir şeydir; Seçimleri derbi maçları gibi düşünün. Centilmenliğin önde olması alanlardır. Projelerin kazandığı, iyi olanların kazandığı bir ortamdır. Ancak son seçimlerde, özellikle bu yerel seçimlerde insanların kamplaştırıldığı, çok zehirli bir dilin ve seçmenin korkutulmaya çalışıldığı bir süreç bu.

Mersin’de bizim maalesef sayın Kocamaz’ın müracaatıyla ilgili il başkanı ve il başkan yardımcısı olarak kendisine yetki verilmiş arkadaş gidip müracaatını yapmadılar. Biz de bu konuda suç duyurusunda bulunduk.

TEKRAR YSK’NIN GÜNDEMİNE GELEBİLİR: YSK’ya bunların yetkisiz olduğunu, il seçim kurulunun da hukuksuz davrandığına dair müracaatta bulunduk. Müracaatımızı reddettiler. Hatta, YSK Başkanı, bizim temsilcimize alay ederek, çok gayret ettiğini genel başkanına söylersin dedi. Bir derbi maçında eliyle gol atan oyuncuyu kendi taraftarı kınarken , Türkiye’de maalesef siyaset böyle bir konuma geldi. Tekrar YSK’nın gündemine gelebilir.