BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Meral Akşener'in 'ihanet' dediği Mersin skandalının tek sorumlusu belli oldu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhanettin Kocamaz'ın, İYİ Parti teşkilatının listeleri geç teslim etmesi nedeniyle aday olamaması konuşulmaya devam ediyor. Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, olayın sorumlusunun Koray Aydın olduğunu ileri sürdü.

Abone ol

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhanettin Kocamaz'ın, İYİ Parti teşkilatının listeleri geç teslim etmesi nedeniyle aday olaması İYİ Parti'de depreme yol açtı. Kocamaz parti içinden vuruldum dedi, Akşener, ihmal değil kumpas dedi. İYİ Parti Genel Merkezi harekete geçti il yönetimini görevden aldı.

Peki Kocacaz olayının perde arkasında neler yaşandı? Merak edilen olaya dair Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, bugünkü köşesinde dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. 

Orhan Uğuroğlu, "İYİ Parti ve ihanet" başlığıyla yayımlanan yazısında İYİ Parti'nin kuruluşu sırasında birçok kişinin "Merkez Parti olmayı hedefliyorsunuz sakın teşkilat başkanlığını Koray Bey'e vermeyin" dediğini ileri sürdü.

Yazısını İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e hitaben kaleme alan Uğuroğlu, "İYİ Parti'yi kurar kurmaz tüm itirazları bir kenara bırakıp teşkilatları Koray Aydın'a bağladınız. Erken Genel Seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimi 24 Haziran'a alınınca İYİ Parti için iki ayrı hedef ortaya çıktı" görüşünü dile getirdi.

'İYİ PARTİ TAMAMEN KORAY AYDIN'A KALDI'
"Meral Akşener Cumhurbaşkanlığına aday gösterilip yollara düşünce İYİ Parti tamamen Koray Aydın'a kaldı" diye yazan Uğuroğlu, "Genel Merkez yöneticileri Koray Aydın başta olmak üzere milletvekili olma yarışına girince Meral Hanım'ı Cumhurbaşkanlığı seçiminde yalnız bıraktılar" ifadesini kullandı.

GÖREVDEN ALINMASI GEREKİR
Yüzde 99 kazanılacak bir büyükşehirde Kocamaz'ın aday gösterilmemesinin sorumlusunu Uğuroğlu, Akşener'e seslenerek böyle açıkladı:

"İhanet" dediğiniz Mersin skandalının tek sorumlusu vardır o da Genel Başkan Yardımcınız ve İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın'dır. Hemen istifa etmesi ya da görevden alınması gerekir ki açık ve net söyleyeyim parti teşkilatlarındaki dağınıklık da ortadan kalkacaktır."

Orhan Uğuroğlu'nun yazısının tamamı