BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,96
ALTIN 2.448,97
HABER /  POLİTİKA

Meral Akşener'den Erdoğan'a: Mintax’la canım Mintax'la

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Türkiye'de devlet eliyle kara para aklandığını öne sürerek, 'Uyuşturucu mu satıyorsun? Getir paranı. Türkiye'den para mı kaçırdın? Getir paranı. Yüzde 1 komisyonla paranı da seni de aklıyorum' diyor. Çamaşır suyu reklamı değil AK Parti iktidarı. Mintax’la canım Mintax'la" dedi.

Abone ol

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu.

OECD’ye bağlı Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) geçen hafta Türkiye’yi gri listeye alınması Akşener'in gündemindeydi.

Akşener, partisinin TBMM Grup toplantısında, paranın iyice pul olduğu, emeklerin zayi edildiği bir haftanın daha geride kaldığını savundu.

Akşener, "tüm bunların gerçek sebebi olan partili cumhurbaşkanlığı sisteminin, Türkiye için başlı başına milli güvenlik tehdidi olduğunu, bu sistemin pençesinde Türkiye'nin, her hafta yeni bir krizle karşı karşıya kaldığını" öne sürdü.

Gri liste tepkisi

"2023’te dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına gireceğiz" diyenlerin, bugün Türkiye'yi ilk 20 ekonominin bile dışına çıkarttığını savunan Akşener, şöyle devam etti:

"Bu vizyoner yönetim anlayışının sonucunda gire gire gri listeye girdik. Bu gri listede dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasından hiçbir ülke yok. İlk 20 ekonomisi arasından da yine hiçbir ülke yok. İlk 30 ekonomisi arasından ise sadece Türkiye var. Peki bu listede başka kimler var? Bu listede Burkina Faso, Zimbabwe, Uganda, Filipinler, Kamboçya ve Suriye var. Peki bu listeye, neye göre giriliyor biliyor musunuz? Eğer ülkenizde yoğun miktarda para aklanıyorsa, terörist gruplar ülkenizden finansman sağlıyorsa ve siz bu sorunlara karşı hiçbir mücadele sergilemiyorsanız işte o zaman gri listeye giriyorsunuz. Şu rezilliğe bakar mısınız? Türkiye'nin düşürüldüğü duruma bakar mısınız? Yazıklar olsun. Bu rezillik karşısında iktidar ne yaptı dersiniz? Bu tip durumlar karşısında her zaman yaptıkları gibi hep bir ağızdan yine 'dış güçler' demeye başladılar."

"Çamaşır suyu reklamı değil"

Türkiye'nin itibarının yerle bir olmasını istemediklerini belirten Akşener, gri listeye neden girildiğini daha iyi anlamak için öncelikle, "Türkiye’de gerçekten para aklanıyor mu?" sorusunun sorulması gerektiğini söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, şöyle devam etti:

"Evet, maalesef aklanıyor. Hem de bizzat devlet eliyle aklanıyor. Mesela eğer yurt dışında paranız varsa veya yurt içinde kanunsuz yollardan kazandığınız parayı yurt dışına çıkardıysanız, bu parayı aklamak için uğraşmanıza hiç gerek yok. Nasıl mı? Hemen varlık barışı için müracaat edip yüzde 1 komisyonla bu parayı kolayca aklayabiliyorsunuz. Yani yüzde 1 komisyon ödeyince kimse size 'O parayı nereden buldun?' diye hesap soramıyor. Yani bu ucube sistemde iktidar diyor ki; 'uyuşturucu mu satıyorsun? Getir paranı. Kaçakçılık mı yapıyorsun? Getir paranı. Türkiye'den para mı kaçırdın? Getir paranı. Yüzde 1 komisyonla paranı da aklıyorum, seni de aklıyorum' Bu kadar basit. Çamaşır suyu reklamı değil, AK Parti iktidarı. Hani bir reklam vardı ya Mintax’la canım Mintax'la. İşte size kabile reisi yetkileriyle, devlet yönetmeye kalkan Sayın Erdoğan'ın kabile devletleriyle bizi aynı listeye sokan güçlü Türkiye vizyonu."