BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,12
ALTIN 2.308,88
HABER /  GÜNCEL

Menderes babasının yanında

Eski başbakanlardan Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes'in cenazesi, THY'ye ait özel bir uçakla saat 08.00'de İstanbul'a gönderildi.

Abone ol

Aydın Menderes son yolculuğuna uğurlandı. Menderes'in cenazesine çeşitli çevrelerden çelenk gönderildi. Çelenkler arasında en dikkat çekeni ise, Ergenekon davası firari sanığı Bedrettin Dalan'ın isminin yazılı olduğu çelenk oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri de cenaze törenine çelenk gönderdi.

MENDERES'İN ÖLÜM DÖŞEĞİNDEKİ SON SÖZÜ... TIKLAYIN

Menderes'in cenazesi, sabah saatlerinde Atatürk Havalimanından konvoy eşliğindeki cenaze aracıyla Fatih Camisi'ne getirildi. Menderes'in Türk bayrağına sarılı tabutu, cami avlusundaki musalla taşına bırakıldı.                                                                  

Bakan topu Menderesler'e attı
Aydın Menderes'in eşi Ümran Menderes'in dün dile getirdiği 'yanlış teşhis' iddialarına bugün Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan açıklama geldi. Ayrıntılar için TIKLAYIN

Menderes'in cenazesinin önüne büyük boyutta bir fotoğrafı da yerleştirildi. Tabutun başında iki polis nöbet tuttu.

Ankara'da çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Aydın Menderes'in Türk bayrağına sarılı tabutu, Fatih Camii'ne getirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafında caminin etrafında ve avlusunda geniş güvenlik önlemleri alındı.

MENDERES'İN SON FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

GÜL VE ERDOĞAN CENAZEDE

Aydın Menderes'in cenaze töreni için Fatih Camii'ne gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Menderes ailesine taziyelerini sundu.

Gül ve Erdoğan öğle namazı sonrası düzenlenecek cenaze töreni için Fatih Camii'ne geldi ancak avluya girmeden önce Aydın Menderes'in eşinin bulunduğu avlunun yanındaki binaya girdi. Burada bir süre kalan Gül ve Erdoğan Menderes ailesine taziyelerini iletti. Cenaze töreninin başlayacağına ilişkin cenazeyi kıldıracak olan imamın çağrısı üzerine Aydın Menderes'in eşi Ümran Menderes beraberinde Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile birlikte avluya girdi. Ayrıca eski Başbakanlardan Tansu Çiller de Ümran Menderes'in yanında cami avlusuna geldi.

SOYLU GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Aydın Menderes’in Fatih Camii’ndeki cenazesine katılan Demokrat Parti Eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, gözyaşlarını tutamadı. Cenaze öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soylu, Menderes hakkında konuşurken ağladı.

“Türkiye bugün Fatih Camii’nden bir münevverini uğurluyor, bir entelektüelini uğurluyor. Türkiye’nin derinliklerini iyi bilen ve ülkesini milletini tanıyan bir insandı" dedi. 

Fatih Camii'nde cenaze namazı öncesi Menderes için Kur'an okutuldu.

TANSU ÇİLLER'E EMİNE ERDOĞAN EŞLİK ETTİ

Aydın Menderes'in cenazesine, Eski Başbakanlardan Tansu Çiller de katıldı. Beyaz bir başörtüsü takan Çiller Fatih Camisi'ne gelirken kendisine Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın eşlik etmesi dikkat çekti. Tansu Çiller ve Emine Erdoğan avluda kadınlar için ayırılan bölüme de birlikte geçti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek de camiye birlikte geldi. Devletin zirvesi Fatih Camisi'ne girer girmez cenaze namazı başladı.

CENAZEDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

DEMOKRASİYE İNANMIŞ KİŞİ

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Aydın Menderes'in çok önemli ve değerli bir insan olduğunu belirterek, ''Siyasi çizgisinde tutarlı olan ve bunda herhangi bir sapması olmayan, demokrasiye inanmış önemli bir kişiydi'' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da, Menderes'in Türk siyasi hayatında önemli bir yeri olduğunu belirterek, ''Entelektüel bir derinliğe sahipti. Hayatının son 15 yılında çok zahmet çekti. Allah rahmet eylesin'' dedi.

BABASININ KUCAĞINDA

Düzenlenen cenaze törenin ardından naaşı Topkapı'daki Anıt Mezar'a getirilen Aydın Menderes, burada son yolculuğuna uğurlandı.

15 yaşında babası Adnan Menderes'i kaybeden Aydın Menderes'in babasının yanına gömülmesi vasiyeti arasında yer alıyordu.

BABASININ YANINA BÖYLE GÖMÜLDÜ