BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Menderes'in ölüm döşeğindeki son sözü

Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türköne, Aydın Menderes'in son sözlerini bugünkü köşesine taşıdı

Abone ol

Önceki gece Ankara'da tedavi gördüğü hastanede yaşamanı yitiren Aydın Menderes, bugün babası Adnan Menderes'in yanına defnediliyor.

Uzün süredir sağlık sorunları yaşayan Menderes'in en büyük dileği kuşkusuz 14 yaşında kaybettiği babasına yakın olmaktı. Bir diğer isteğini ise sevenlerine ölüm döşeğinde verdi:

'Dua edin.'

Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türköne, Menderes'in son sözlerini bugünkü köşesine taşıdı ve şu satırları yazdı:

Aydın Menderes'in son sözü 'dua edin' olmuş.

Milyonların aynı anda ellerini gökyüzüne kaldırarak karşılık vereceği bir rica. Çok az insanın arkasından Türkiye tek yürek olup duaya durur. Aile fertlerinden, çok sevdiğimiz yakınlardan birinin kaybı gibi. Sadece dua değil, hissedilen acı da öyle. Bugün Adnan Menderes'in anıt mezarına bizi biz yapan varlığımızın bir parçasını defnedeceğiz.

Adnan Menderes'in bundan tam 50 yıl önce idam edilmesi, tek tek her birimizin o idam sehpasına çıkartılması demekti.

...Aydın Menderes'in beklediği duayı 50 yıldır ediyoruz. Dua sadece bir niyaz değildir. Dua sabırdır. Dua azimdir. Dua inattır. İnat, murattır. Muradımız kendi hakkımız, hukukumuzdur. Zorbanın, zalimin, eşkıyanın tasallutuna mani olmaktır. Allah'a şükür dualarımız kabul olmuştur. Duanın gücü bugünün Türkiye'sine vücut vermiştir. Adnan Menderes beka âleminde tasa çekmemiştir. Oğlu da inşallah nasibini alacaktır.

...Ağabeylerinin akıbeti, kendisinin bir kaza sonucu malûl kalması 50 yıllık tarihimizin sembolik özeti gibiydi. Adnan Menderes'e ağlarken kendimize acıdık. Oğlu için dua ederken kendi kayıplarımıza dua etmiş olacağız.

50 yıllık Kerbela acısı. Muharrem ayının son günündeyiz. Hüseyin'in son evladını dualarla uğurluyoruz. Babasına selam söylesin. Mekânı cennet olsun.