BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,97
HABER /  GÜNCEL

Papa 16. Benediktus: Suriye'de dökülen kan son bulsun

Papa 16. Benediktus Noel günü dolayısıyla verdiği vaazda Suriye'de kan dökülmesine son verilmesi için dua etti. Papa, dün gece Vatikan'daki Noel ayininde bu dönemin ticari bir olay haline getirilmesini eleştirdi.

Abone ol

Katolik Kilisesi'nin lideri Papa 16. Benediktus geleneksel Noel mesajında Suriye'de kan dökülmesine bir son verilmesi için dua etti.

Papa, "Tanrı, çok fazla kan dökülmüş olan Suriye'deki şiddeti sona erdirsin." dedi. Afrika Boynuzu'nda açlık yaşayanlara da yardım eli uzatılmasını isteyen Papa 16. Benediktus, dün gece Vatikan'daki Noel ayininde de, Noel döneminin ticari bir olay haline getirilmesini eleştirdi.

Noel gecesi vaazında inanç sahiplerini, "Noel döneminin yapay pırıltılarından ötesini görmeye ve Beytüllahim'da doğan çocuğu keşfetmeye" çağıran Papa, İsa Peygamber'in doğumu üzerinde odaklanılması gerektiğini, "bunun insanlara gerçek mutluluğu ve gerçek ışığı getireceğini" söyledi.

Dün geceki vaazında dünyada süregiden şiddet olaylarından da sözeden ve "baskıcı yönetimleri ve savaş çığırtkanlarını" sert dille eleştiren Papa, Noel'i yoksulluk ve acı içinde geçirenler için de dua etti.

84 Yaşındaki Papa'nın çok geç saatlere dek ayakta kalmaması için Aziz Pietro Bazilikası'ndaki Noel gecesi ayini, iki saat öne alındı.

BBC'nin Roma muhabiri Alan Johnston, Papa 16. Penediktus'un, fiziksel olarak eskisine kıyasla güçsüz görünmesine rağmen kuvvetli mesajlar verdiğini kaydediyor.

Dünyanın çeşitli yerlerinden gelen 120 bin dolayında kişi Noel için Batı Şeria'daki Beytüllahim'de toplandı. İsa Peygamber'in doğduğuna inanılan yerde, 1700 yıl önce yapılmış olan Milad Kilisesi'ndeki geceyarısı ayinine, ziyaretçilerden ancak küçük bir grup alınabildi.

Kutlamalara Filistin lideri Mahmud Abbas da katıldı. Abbas, "Filistinliler için gelecek yılın işgal altındaki Filistin topraklarında barışın sağlanacağı yıl olmasını diliyorum." dedi.

Beytüllahim Belediye Başkanı Victor Batarseh de, Noel kutlamalarının Filistinlileri, devlet kurma hayallarinde birbirlerine yakınlaştıracağını umduğunu belirtti.