BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.511,36
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Memura kötü haber

1 milyon 400 bin kamu çalışanının beklediği 40 YTL’lik zamlar, Mart ayı bordrolarına yetiştirilemedi.

Abone ol

EK ödeme almayan yaklaşık 1 milyon 400 bin kamu çalışanının beklediği 40 YTL’lik seyyanen zamlar, Mart ayı bordrolarına da yetiştirilemedi.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, 1 milyon 400 bin memurun yüzde 2,5’lik zamla birlikte 40 YTL’lik denge tazminatı ve 5 YTL’lik sendikalılık ödentisini de 2006 yılı Ocak ayında alması gerektiğini belirtti. Avcı, “Bu ödemelerin Nisan ayına kalmış olması memurları sukut-u hayale uğratmıştır. 59’uncu Hükümet 40 + 40 YTL gibi komik bir ek ödeme ile kamudaki ücret adaletsizliğini gidermek iddasıyla kamuoyunun ve eğitim çalışanlarının karşısına hiç sıkılmadan çıkabildiği gibi, bu komik ödemeyi 3 aydır yapmayarak Cumhuriyet tarihindeki talihsiz rekorunu da kırmıştır'' dedi.
“Memurlarla adeta dalga geçen ve memurların umutlarına kefen biçen hükümeti ve hükümete terzilik yapan sözde yetkili sendikaları kamuoyu önünde ayıplıyorum ve protesto ediyorum'' diyen Avcı, halen 700 YTL maaşa talim eden öğretmenlerin sıkıntı içinde olduğunu belirtirken, “Kamuoyuna duyuruyoruz. Yüzde 2,5’dan başka bir zam almadık. Hükümetin öğretmenlerle adeta dalga geçer gibi 3-5 günde bir ‘zam yaptık, yapacağız, yapıyoruz’ açıklamalarını kınıyoruz'' dedi.

Avcı, Hükümetin kamuda sadece din ve emniyet hizmetleriyle Milli Savunma Bakanlığı’nda çalışan sivil memurlar, hakim ve savcılar sınıfında çalışanlara denge tazminatı dışında özel hizmet tazminatı artışı olarak da 100 YTL ilave ücret vererek kamuda iş barışını bozduğunu öne süren Avcı, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Hükümet eşit işe eşit ücret vereceğiz, kamu çalışanları arasındaki ücret adaletsizliğini gidereceğiz diye söz vermişti. Fakat bugün görüyoruzki verilen sözlerin hiçbir anlamı yoktur. Hükümet kamuda uyguladığı adaletsiz ve dengesiz ücret politikasına son vermelidir. Hükümet 100 YTL’lik ilave ücreti eğitim çalışanlarına ve emeklilerine de vermelidir. 700 bin eğitim çalışanı için 100 YTL’lik iyileştirmenin bir aylık maliyeti 70 milyon YTL’dir. Oysa yalnızca iç borç faizleri için tefeciye, rantiyeye ödenen günlük faiz 126 milyon YTL’dir. Başta Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı olmak üzere TBMM’de üyesi bulunan tüm siyasi partileri, tüm milletvekillerini göreve çağırıyoruz. Bu haksızlığı, bu adaletsizliği TBMM genel kurulunda giderin.''