BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hayatımızı değiştirecek tasarı

Sosyal Güvenlik Reformu yasa tasarısı hayatımızın birçok alanında önemli düzenlemeleri kapsıyor.

Abone ol

Türk insanının hayat standardını değiştirecek reform niteliğindeki Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısının ayrıntıları belli oldu. Meclis Plan Bütçe Alt Komisyonu'nda son rötuşları yapılan tasarı; emeklilik yaşından doğum, evlenme ve cenaze yardımına kadar birçok önemli düzenlemeleri kapsıyor.

Sosyal Güvenlik Reformu Yasa Tasarısı'nda, hayatımızı değiştirecek önemli değişiklikler yapılıyor. Alt Komisyon Başkanı, AK Parti Ankara Milletvekili Mehmet Zekai Özcan'ın TGRT Haber'e anlattığı tasarıya göre, SSK Bağ-kur ya da Emekli Sandığı ayrımı gözetmeksizin çocuğu olan herkese 6 ay boyunca net asgari ücretin yarısı kadar doğum yardımı yapılacak. Tasarıya göre, evlenen sigortalıya 1 yıl boyunca her ay bir maaş kadar evlenme yardımı yapılacak. Yine sosyal güvenlik şemsiyesi altındayken vefat edenlerin ailesine brüt asgari ücretin üç katı kadar ölüm yardımı bağlanacak.

Tasarıyla, Türkiye'de yaşayan yabancılar da dahil olmak üzere herkes genel sağlık sigortası şemsiyesine alınacak. Sigorta primini ödeyemeyen dar gelirli vatandaşa devlet yardım edecek. Ve herkesin merak ettiği emeklilik yaşı ile prim gün sayısı hakkındaki detaylar?2007 yılından itibaren emeklilik için gereken prim gün sayısı kademeli olarak 7 binden 9 bine çıkıyor.

Emeklilik yaşı ise 2036'dan başlayarak yine kademeli olarak 65'e çıkacak. Gün sayısı her yıl 100 gün artarak 7 binden 9 bine çıkacak. Emeklilik yaşı 2036 ile 2048 arasında tamamlanacak. Sosyal Güvenlik Reform Yasa Tasarısı Çarşamba günü Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacak.