BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Daha Büyükanıt oldu!

Bu sözler Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök'ün ağzından çıktı. Peki Özkök neden böyle konuştu?

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ise, Van Savcılığı’nın Orgeneral Büyükanıt’la ilgili suç duyurusuna yönelik yazısının Genelkurmay Başkanlığı’na ulaştığını belirterek, Genelkurmay Adli Müşaviri ile Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Işık Koşaner’in üzerinde çalışmaya başladığını açıkladı. Özkök, bu çalışmadan sonra kendisine bir rapor sunulacağını ve soruşturma izni verip vermemeye karar vereceğini kaydetti.

Orgeneral Özkök, “Yaşar Büyükanıt daha Büyükanıt oldu” sözleriyle Kara Kuvvetleri Komutanı’na desteğini dile getirdi. Başbakan ve Cumhurbaşkanı’yla yaptığı görüşmeye değinen Orgeneral Özkök, “Endişelerimizi, değerlendirmelerimizi, sıkıntılarımızı aktardık. Basındaki bilgilere göre konuşmak bize yakışmazdı. Evrakın gelmesini bekledik” dedi.

Özkök, Cumhurbaşkanı’ndan talepe bulundunuz mu” sorusuna ise “Hayır biz onun astıyız. Ben bir talepte bulunamam” yanıtını verdi. Orgeneral Özkök, “Ya Başbakan’dan” sorusunu, “No comment” sözüyle yanıtladı. Genelkurmay Başkanı, Başbakan Erdoğan’ın “Silahlı Kuvvetler’in atama usullerine uyulacak” açıklamasının sorulması üzerineyse “Yerinde bir değerlendirme olmuştur. Bugüne kadar birkaç istisna hariç bütün hükümetler teamüllere uydu. Çok iyi işleyen bir sistemimiz var” dedi.

‘İLLE DE PATA KÜTE Mİ YAPMAK LAZIM’
Orgeneral Özkök, neden sert bir açıklama yapılmadığı sorusuna ise, “İlle de pata küte mi yapmak lazım. Türkiye birinci sınıf bir devlettir. Bütün kurumlar rollerini birinci sınıf oynasınlar. Biz masaya aklımızı, beynimizi koyarız. Yumruk değil, beynimizle vuruyoruz” yanıtını verdi.