BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,80
ALTIN 2.430,84
HABER /  DÜNYA

Almanya için dil şartı !

Alman olmak isteyen, ülkemizi tanımak, değerlerimizi ve hukuk sistemimizi kabul etmek zorundadır.

Abone ol

Almanya'nın Bavyera eyaleti, ülke genelinde geçerli olacak standart bir vatandaşlığa geçiş testi uygulaması ve bu testte dil şartı uygulamasını başlatmak istiyor.

Berliner Morgenpost gazetesinin haberine göre, Eyalet Başbakanı Edmund Stoiber, Almanya genelinde uygulanabilecek standart bir vatandaşlık testi hazırlayacaklarını ve bunu eyalet başbakanları toplantısına sunacaklarını söyledi.

Vatandaşlık testi konusunda baskı yapacağını belirten Stoiber, "Uzun vadeli olarak bizimle birlikte kalmak ve Alman vatandaşı olmak isteyenleri dikkatli şekilde inceleyip kontrol etmeliyiz" diyen Stoiber, "Alman olmak isteyen, ülkemizi tanımak, değerlerimizi ve hukuk sistemimizi kabul etmek zorundadır" dedi. Stoiber, vatandaşlığa geçişlerde eyaletler ve devlet arasında uyumlu bir vatandaşlık testinde anlaşma sağlanması gerektiğini, yıl sonuna kadar vadandaşlık konusunda uzlaşma olmaması durumunda, bunu kabul eden eyaletlerle ortak hareket edeceklerini söyledi. Vatandaşlık testinin temelini dil testinin oluşturmasını isteyen Stoiber, "Almanca, yeni vatandaş olanlar için uyum ve mesleki başarı açısından büyük önem taşıyor" dedi. Bu gerçekleştiği takdirde çok sayıda Türkiyeli vatandaşlık için dil engeline takılacak gibi görünüyor.