BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Memur-Sen dünyaları istedi

Hükümet ile masaya oturacak sendikalardan Memur-Sen'in istediği maaş hayli yüksek.

Abone ol

Memur-Sen, yarın başlayacak toplu görüşmeler öncesinde zararlarının telafisi için yüzde 10 enflasyon farkı ödenmesini istedi. En düşük memur maaşının da 1.475 YTL olması talep ediliyor.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, konfederasyona bağlı sendika başkanlarıyla Angora Mola Otel"de düzenlediği basın toplantısında, yarın başlayacak toplu görüşmelerde masaya öncelikli olarak grevli toplu sözleşme hakkının verilmesi talebiyle oturacaklarını belirtti. Mali ve sosyal haklarla ilgili taleplerini Türkiye İstatistik Kurumu"nun 2006 verilerine göre belirlediklerini ifade eden Aksu, asgari geçim haddi miktarına göre taban aylığı ile kıdem aylığı belirlendiğinde, memurların bugünkü koşullar altında yaşamaktan kurtulacağını savundu.


Eşit işe eşit ücret düzenlemesinin yapılmasını talep edeceklerini dile getiren Aksu, “4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı bizim hesaplamalarımıza göre 1.475 YTL"dir. Bu masada asgari bir temel oluşturacak. En az kademeden maaş alan memurların bu miktardan başlatılmasını talep edeceğiz” diye konuştu.

"YÜZDE 10 FARK ÖDENMELİ"
Uzmanlara göre yıl sonu enflasyonunun yüzde 15 olacağını iddia eden Aksu, “Hükümet, 2006"nın ilk yarısında oluşan yüzde 2.38"lik farkı memura ödeme kararı almıştır. Biz, enflasyon rakamı hesaplanarak yüzde 10 farkın ödenmesini istiyoruz” dedi. Aksu, memurlara 250 YTL"nin altında kalmayacak şekilde kira yardımı yapılmasını da talep edeceklerini kaydetti.

Memur-Sen"in toplu görüşmelere ilişkin kitapçığında yer verilen bilgilere göre, Memur-Sen, toplu görüşmelerde memur sendikalarının kent konseylerine ve insan hakları kuruluna katılımının sağlanmasını talep edecek. Ayrıca, TBMM komisyon ve alt komisyonlarında sendikalarıilgilendiren konularda gözlemci gönderilmesini isteyecek.