BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Ahmedinecad da blogcu çıktı

İran lideri Ahmedinecad sanal günlük sitesinden dünyaya sorular yöneltiyor.

Abone ol

İran lideri Mahmud Ahmedinecad, kendi adına açtığı Weblog'unda sorduğu sorular ve yazılarıyla dünyaya sesleniyor.

Özellikle nükleer konusundaki sert çıkışları ve uzlaşmaz tavrıyla tüm dünyanın gündeminde yer alan İran lideri Mahmud Ahmedinecad da artık internetin tüm olanaklarından faydalanıyor.

Ahmadinejad.ir adresindeki yazısında Ahmedinecad, tüm dünyadan katılımcılara, ABD ve İsrail'in yeni bir dünya savaşı başlatmaya çalışıp çalışmadıklarını soruyor.

'Hayır'lar önde

Ahmedinecad yazısında, İsrail'in Lübnan'daki Hizbullah militanlarına karşı sürdürdüğü saldırılardan bahsediyor ve şöyle soruyor: "ABD ve İsrail'in Lübnan'a saldırılarının yeni bir dünya savaşı başlatacığını düşünüyor musunuz?"

Ahmedinecad'ın anketine verilen cevaplar Türkiye saatiyle 13.00 itibarıyla şöyle:
Evet: Yüzde 48 (5879)
Hayır: Yüzde 52 (6449)

Tüm dünyaya seslendiğini özellikle dile getiren İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'ın ilk blog'u İngilizce, Fransızca, Arapça ve Farsça okunabiliyor.

Kendini de anlatıyor

Yazısındaki otobiyografik bölümde ise radikal İslacı görüşlerinin arkasındaki temelleri ve ülkesinin nükleer geliştirme programıyla ilgili görüşlerini de anlatıyor.

Kendisini, "çok çalışan bir demircinin oğlu" olarak tanımlayan Ahmedinecad, "soyluluğun prestij ve şehirde yaşamanın makbul olduğu bu çağda, fakir bir ailenin çocuğu olarak doğdum" diyor.

Tahran Belediye Başkanı'ydı

2003'te Tahran Belediye Başkanı olan Ahmedinecad, İran'da haziran 2005'te yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda oyların yüzde 61.7'sini alarak liderliğe yükseldi.

İran İslam Devrimi ilkelerini katı biçimde izleyen dini milis grubu BESİÇ'in etkin ismlerinden olan Ahmedinecad, belediye başkanlığı döneminde, Tahran'daki fast-food restoranlarını kapattı.

Belediye çalışanlarından uzun kollu gömlekler giymelerini ve uzun sakallar bırakmalarını isteyen Ahmedinecad, belediyelerde sadece erkeklerin çalışması için bastırdı ve asansörleri de haremlik selamlık yaptı.