BIST 10.899
DOLAR 32,18
EURO 34,93
ALTIN 2.461,80
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Memur soğukkanlı olsun

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, memurlara soğukkanlı olmalarını tavsiye etti.

Abone ol

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, memur konfederasyonlarına, hükümet ile oturacakları toplu görüşme masasında, ''soğukkanlı, sağduyulu olmaları ve bilimsel verileri dikkate alarak davranmaları'' önerisinde bulundu. Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, işçi sendikaları konfederasyonlarının, kamu çalışanlarının esas sorununun maaşlara yapılacak zam oranından çok, uygulanmakta olan 4688 sayılı yasa ve buna uygun olarak yürütülen toplu görüşme yönteminden kaynaklandığını düşündüklerini belirtti.

Toplu görüşme öncesinde, hükümet ve memur konfederasyonları arasındaki mücadelenin salt maaş zam oranına indirgenmesini yanlış ve eksik bulduklarını ifade eden Uslu, şunları kaydetti: ''Toplu görüşmelerde memur konfederasyonlarının, önyargıdan uzak ve karşılıklı sağduyulu bir şekilde, örgüt çıkarlarını öncelemeden güç ve tutum birliği içerisinde olmalarının, hükümetle oturdukları masada kendilerine güç kazandıracağını ifade etmek istiyorum.

Görüşmelerde tarafların, soğukkanlı, sorumlu, bilimsel ekonomik verileri kullanan, sosyal gelişme anlayışına uygun, adaletli bir uzlaşı gerçekleştirmelerini diliyoruz. Bunun yanında, toplu görüşme ve toplu sözleşme gibi kurumların yoksullukla mücadele enstrümanı olarak değerlendirileceğini ve ekonomideki iyileşmenin memur ücretlerine yansıtılacağını umuyoruz.''