BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Memur görüşmelerinde flaş haber

Toplu görüşmelerin 7. turunda ipler koptu. Sendikalar masadan kalkıp medyanın önüne çıktı. Flaş açıklamalar geldi...

Abone ol

Hükümet memur maaşlarına gelecek yılın ilk yarısında yüzde 2.5, ikinci yarısında da yüzde 2.5 zam yapılması yönünde öneride bulundu.

Bir önceki teklifi yüzde 2+2 olmuştu. Bu teklif ile birlikte ipler koptu... Sendikalar masadan kalktı ve eylem kararı çıktı...

MEMUR MEYDANA İNİYOR

İki milyonu aşkın memuru ilgilendiren toplu görüşmelerin 7. turunda ipler koptu... Türkiye Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, görüşme masasından kalkıp medyanın önüne çıktı ve iplerin koptuğunu şu sözlerle ilan etti;

*Toplu görüşme süreci bitmiştir. Artık yapabileceğimiz bir şey kalmamıştır.

*Bu yıl da hayal kırıklığına uğradık. Sıtmayı gösterip ölüme razı etmeye çalışıyorlar.

*Bütün memurları göreve davet ediyoruz, emek düşmanlarına ders vermeye, üretimden gelen gücümüzü kullanmaya davet ediyoruz.

*Türkiye Kamu-Sen olarak üretimden gelen gücü uygulamaya koyacağız. Kısacası eylemlilik süreci başlamıştır.

*Pazartesi günü öğleden önce 2008 yılının hükümlerini yerine getirmeyen Başbakan hakkında suç duyurusunda bulunarak eylemlilik sürecini başlatıyoruz.

*18 maddenin hemen yerine getirilmesi konusunda bir mutabakat var. Ama hükümet bu maddeleri yerine getirme garantisi vermiyorlar. Ya yüzde 2+2'yi imzalayın ya da hiç bir mutabakat geçerli olmaz diyorlar.

HÜKÜMETİN SON TEKLİFİ

Hükümetin memur maaşlarına yüzde 2+2'lik zam önerisi memur konfederasyonlarını hayal kırıklığına uğratmıştı. Hükümet bugünkü görüşmede teklifini yüzde 2.5+2.5'a revize etmişti.

MEMUR-SEN DE İNDİRİME GİTMİŞTİ

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, gelecek yıl memur maaşlarına yüzde 5+6 zam yapılması teklifini 4+4'e, düşük maaşlılara 40+40 TL ek ödeme yapılması teklifini 30+30 TL'ye, 131 TL aile yardımı teklifini 100 TL'ye, toplu görüşme priminin 18 TL artırılması teklifini 10 TL'ye çektiklerini söylemişti.