BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Hülya Avşar bile diyor ki

Kürt açılımı başladı yerde değil. Ilımlı hava gereksiz gereksiz polemiklerle dağıldı. İktidarın gelgitleri dikkat çekici..

Abone ol

AK Parti özellikle MHP ile girdiği polemiklerle bir dizi sorunun muhatabı oldu. Kürt açılımı başladığı noktada değil işin açıkçası..

Risk aldığını söylemekten çekinmeyen hükümetin inişli çıkışlı görüntü verdiği bir gerçek.. Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, iktidarın gelgitlerini yazdı bugünkü köşesinde.. Çelişkili halleri çarpıcı bir cümleyle özetliyor:

"İşin trajikomik yanı şu ki, derin sularda yüzmeyi göze alan cesaret iİe şimdi sığ sularda boğulma provaları yapan aynı irade. Reva mı? "

Karaca'nın eleştirleri bununla sınırlı değil. Hülya Avşar örneğini veriyor. Avşar'ın 'macun tüpten çıktı' benzetmesine uyan konuşmasını iktidara örnek gösteriyor:

(...)Oysa bir siyasetçi olmaktan başka her şey olan Hülya Avşar bile diyor ki, bakın, "(Demokratik açılımdan) korkuyorum, çünkü bu öyle bir mesele ki, artık dönüşü yok. Bu işe başladıysanız bitirmek zorundasınız. En azından başarmaya doğru gidildiğini hissettireceksiniz.
Aksi halde bu yeni doğmuş bebeğin ağzına memeyi verip en güzel anında çekmeye benzer, ki bu çok tehlikeli" Bunun sonu terör olur diyor, daha çok terör. Yaptığı öngörü ne yazık ki doğru.

İKİ KRİTİK SORUYLA ELEŞTİRİ

Karaca ayrıca AK Parti'nin Başbuğ'un görüşlerini onaylamasına da içerliyor. MHP ile girilen polemik te eleştiri konusu.

(...)Sormak istiyorum, 'madem İlker Başbuğ'a ve 'dağdaki son terörist yok oluncaya kadar..' dilini kullanan, aslında tabiidir ki bu dili kullanmak durumunda olan askere bu kadar 'tensip buyurdunuz haşmetmeaplan' yapacaktınız, ne diye o kadar 'açılım' elediniz?

Sormak istiyorum, madem ufkunuz Bahçeli'nin siyasi rant için kolları sıvadığı şu günlerde ürettiği ucuz siyasetle aynı mesabede hizalanıverecek, 'Apo'yu astırmayan da sendin, naaabeeerrrr' sularına seğirtecekti, geçmişte de kullanılan bu söylemi rehabilite etmeye hiç niyetiniz yoktu, derdiniz neydi?

BAYKAL'IN BİNMEDİĞİ GEMİ

'rotasını bilmediğim gemiye binmem' diyen Baykal da hedefindeydi.. Karaca hem askere hem Baykal'a hem de eski ve yeni hükümetlere işte böyle dokunduruyor:

(...)Başbakan Erdoğan bu meselenin canı yanmış annelerle ilgili olduğunu can alıcı bir şekilde ortaya koydu.
Deniz Baykal ise 'rotasını bilmediğim gemiye binmem' demişti.
Ben de diyorum ki, Biz bir grup 'oğlan çocuğu' annesi, çocuğumuzun askerliğini ülkenin Batı tarafında yapmasını ya da hiç yapmamasını sağlayacak güce ve erişime sahip olmayan anneler yani (!), rotasını bilmediğimiz gemiye de bineriz.
Yeter ki gemi, su alıyor olmasın.

Daha şimdiden suyun üzerinde durup duramayacağı endişesi yaratmasın.
Yalpalamasın.