BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mehmetçik Vakfı'ndan şehit ailelerine yardım

Mehmetçik Vakfı tarafından, Hatay’ın İskenderun İlçesinde şehit olan 6 Mehmetçiğin ailelerine, 49 bin 280 TL yardımda bulunulacağı bildirildi.

Abone ol

Mehmetçik Vakfı’nca yapılan açıklamada, “Mehmetçik’imizin ailelerine Vakfımız tarafından yasal hakları anlatılarak, Mehmetçik Vakfının yardımlarından istifade etmeleri için işlemler başlatılmıştır.

Mehmetçiklerin ailelerinin her birine Mehmetçik Vakfı tarafından 26 bin 780 TL ve Mehmetçik Sigorta tarafından 22 bin 500 TL olmak üzere her şehit ailesine toplam 49 bin 280 TL yardım yapılacaktır” denildi.

Vatanımızın ve milletimizin birlik ve bütünlüğü için mücadele ederken şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerimizin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklerimize sosyal ve ekonomik destek sağlayan, çocuklarına Bakım ve Öğrenim yardımında bulunan TSK Mehmetçik Vakfı, kuruluşundan bugüne kadar 36 bin 89 Mehmetçik ve yakınına yardımda bulunduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bu yardımların yıllara sari değeri yaklaşık 204 milyon 93 bin 278 TL tutarındadır. Mehmetçik Vakfı, Mehmetçiklerimizin şehit olmaları veya hayatlarını kaybetmeleri halinde, yakınlarına bir defada 26 bin 780 TL ödeme yapmaktadır.

Ayrıca, erbaş ve erlerimizin herhangi bir nedenle vefatı halinde Mehmetçik Vakfı Sigorta Şirketi tarafından Mehmetçik Yaşam Sigortası yaptıran Mehmetçiklerin yakınlarına 22 bin 500TL Tazminat ödenmektedir. Bu kapsamda sadece Mayıs ayı içerisinde Mehmetçik Vakfı ve Mehmetçik Sigorta Şirketi tarafından Mehmetçiklerin yakınlarına toplam 800 bin 320 TL ödeme yapılmıştır.”