BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,71
ALTIN 2.445,10
HABER /  GÜNCEL

TDH Keçiören'de istifa depremi

Türkiye Değişim Hareketi'nin Keçiören il teşkilatı Sarıgül'ü yerden yere vurarak CHP'ye katıldı.

Abone ol

Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa seçilmesinden Sarıgül önderliğindeki Türkiye Değişim Hareketi'nden (TDH) CHP'ye katılımlar başladı.

TDH Keçiören İlçe Başkanı ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte TDH Keçiören Üyesi 560 kişi Sarıgül'ü eleştirerek istifa etti. İstifacılar solda yeni bir umut olarak gördükleri Kemal Kaılıçdaroğlu'nun genel başkanı olduğu CHP'ye katılacaklarını duyurdu.

TDH Ankara İl Yönetimi ise Keçiören il başkanının başarısızlık nedeniyle alındığı iddiasında bulundu.

Türkiye Değişim Hareketi'nden istifa ettiklerini açıklayan Keçiören İlçe Başkanı Yaşar Elbistanlıoğlu isitfa gerekçesini şöyle açıkladı:
"Mustafa Sarıgül’ün söylemlerinde dünya Sosyal Demokrasi tarihin de çok önemli yere sahip olan Willy Brandt ve Olof Palme isimleri ile heyecan uyandırmış, Bülent Ecevit ve Erdal İnönü isimleriyle doruk noktasına ulaşmış ancak çağdaş sosyal demokrasinin ve parti içi demokrasinin sağlanması için vermiş olduğu mücadeleden, sosyal demokrasi anlayışından ne yazık ki uzaklaşmıştır, Türkiye Değişim Hareketine yıllardır emek vermiş il ve ilçe örgütlerini gerekçe göstermeden Gaziantep ve İzmir örgütlerinin görevden alımı ve muhatap olmayışı örneğindeki gibi TDH içerisindeki demokrasi anlayışının bariz göstergesidir.

SARIGÜL MERKEZ PARTİSİ OLMAK İSTİYOR

Sarıgül’ün söylemleri ile mevcut hareket çağdaş sosyal demokrat ilkelerden vazgeçerek son günlerde merkez partisi olduğunu; gerek Zonguldak mitingi gerekse basında yer alan röportajlarında belirtmiştir. Bugüne kadar bu konuyu yalanlamadığı için bunun doğruluğunu kabul etmiştir. Biz sosyal demokratlar, Özal mantığı ile hiçbir zaman bir arada bulunmadık bundan sonrada bulunmayı düşünemeyiz. Sn. Sarıgül mevcut iktidarın yanlış politikalarını eleştirmek yerine Türkiye’nin şu an ihtiyacı olan CHP’ye saldırmasının bir anlamı olduğunu düşünmekteyiz. Türkiye’de geleneksel hale gelen sağ iktidarın diğer bir sağ partiye geçiş özlemi içerisinde bulunduğunu ve bu yüzden merkez sağda oynamak istediğini düşünmekteyiz.

TÜRKİYE'NİN YENİ UMUT IŞIĞI KILIÇDAROĞLU

Oysaki bizler merkezde durarak değil, sosyal demokrat insanlar olarak sosyal devlet ilkeleri doğrultusunda dini, dili, ırkı, mezhebi ne olursa olsun tüm yurttaşları kucaklayan emekten, özgürlükten, demokrasiden, eşitlikten, insanların refahından ve en önemlisi Atatürk Devrimlerinden yanayız.

Türkiye’nin bugün geldiği noktada, herşeyi baştan yazacak, ezberleri bozacak dürüstlüğü ve kişiliğiyle tüm sosyal demokratları bir araya toplayacak ve Türkiye’ye yeni bir umut ışığı olan Sn Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’nin desteklenmesinden yana olduğumuzu belirtmek isteriz.

Bizler Türkiye’de demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerin gelişmesi için Sn. Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde Türkiye’nin refahı ve Barış’ı için, Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında çalışmalarımıza devam etmenin gerekli olduğunu tüm kurullarımızın oy birliği kararı ile TDH’daki görevlerimizden istifa ettiğimizi kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

İSTİFA ETMEDİ BİZ ALDIK

TDH Ankara İl Başkanı Durak Karabulut ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Türkiye Değişim Hareketi Keçiören örgütlenmesinden sorumlu Yaşar Elbistanlıoğlu, Türkiye Değişim Hareketi’ nin temel prensip ve kurallarına uyum sağlayamadığı, örgütlenmede gerekli başarıyı gösteremediği için TDH Keçiören İlçemizde ki görevine son verilmiştir.

Türkiye Değişim Hareketi Keçiören örgütlenmesinde yeni görevlendirdiğimiz İlçe Başkanımız, ilçe Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Ankara İl Örgütümüz çalışmalarına ara vermeden büyük bir heyecanla devam etmektedirler."