BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,10
ALTIN 2.499,13
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kiğı'da içkili işyerlerine rekor ceza

Bingöl'ün Kiğı İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, ilçede göreve başladığı 8 aylık sürede yaptırdığı inceleme ceza yağdırdı.

Abone ol

Bingöl'ün Kiğı İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, ilçede göreve başladığı 8 aylık sürede yaptırdığı inceleme ve denetimler sonucunda usulüne uygun çalıştırılmayan umuma açık istirahat ve eğlence mekanlarına ceza yağdırdı.

İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu talimatları ile denetim yapılan 6 içkili işyerinin usulüne uygun çalıştırılmadığı tespit edildi. Usulüne uygun çalıştırılmayan işyerlerine 168 bin 618 TL para ile 5 gün süreyle kapatma cezası verildi.

Kaymakam Tekbıyıkoğlu, "Usulüne uygun çalıştırılmayan işyerleri ile ilgili yer yer şikayetler tarafıma iletilmektedir. Kaymakamlık olarak mevzuat hükümleri çerçevesinde usulüne uygun çalıştırılmayan bu umuma açık eğlence yerleri hakkında tavizsiz işlem yapıyoruz.

Ancak en önemli görev Kiğılılara düşmektedir. Karlı olmayan bir işyerinin asla ayakta durma şansı yoktur. Vatandaşlarımızdan da idarenin gösterdiği hassasiyetin aynısını bekliyoruz" dedi.