BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

İçeride heyecan dışarıda kefen

Milli Eğitim Bakanlığı, Başöğretmen Salonu'nda düzenlediği tören ile 10 bin kadroya atama yaptı.

Abone ol

Ataması yapılan 10 bin öğretmen kadro sevinci yaşadı. Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonu'ndaki törende, yakınlarının isimlerini listede gören aileler, telefonlarına sarılarak müjdeli haberi verdi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, yaptığı konuşmada, atanacak 10 bin öğretmenin eğitim sistemine taze kan getireceğini söyledi.

Yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye'de öğretmenlerin yüzde 70'inin 40 yaş altında olduğunu dile getiren Çubukçu, "Genç bir nüfusa sahip olan ülkemizde öğretmenlerin yaş ortalamsının bu kadar genç olması, meslek heyecanı açısından da son derece önemli." dedi.

Bugüne kadar öğretmen atamalarının, yarı yıl ve yaz tatili olmak üzere yılda iki kez yapıldığını hatırlatan Çubukçu, "Eğitim öğretim sisteminde aksama yaşanmaması için bundan sonra her yıl Ağustos ayı içerisinde bir defada atama yapmayı planlıyoruz. Bugün yapacağımız atamaların bir defaya mahsus olduğunun altını çizmek istiyorum. Öğretmenlerimizin Şubat ayı atamalarına yönelik yaşanması muhtemel mağduriyetleri (KPSS sınav sonuçlarına ilişkin değerlendirme sürecinin Temmuz ayında sona erecek olması) nedeniyle bu yıl ilk ve son defa bu atamaları gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Çubukçu, kadroya geçecek sözleşmeli öğretmenlerin yerine 8 Temmuz'da yeniden atama yapılacağını ifade etti.

MUŞ'TA ÖĞRETMENLİK YAPAN ABLASINA, MÜJDELİ HABERİ TELEFONLA VERDİ

Çubukçu'nun konuşmasının ardından, bilgisayar ortamında atamalar yapıldı. Salondaki öğretmen adayları ve yakınları büyük bir dikkatle ekranı takip etti. Muş'ta sözleşmeli öğretmenlik yapan ablasının ismini listede gören Büşra Tokluoğlu, telefonuna sarılarak müjdeli haberi verdi. Ablası Tuğba Tokluoğlu'nun İstanbul'da kadrolu öğretmen olarak göreve başlayacağını söyleyen Büşra Tokluğlu, "O da şu anda çok mutlu. Hepimiz çok mutlu olduk." diye konuştu.

Biyoloji öğretmeni olarak Yozgat'a atanan Seyfi Çalışkan da kadro sevinci yaşayan öğretmenlerden biriydi. Yaklaşık bir yıldır atanmayı beklediğini söyleyen Çalışkan, sevincini yanındaki annesi ile paylaştı. Çalışkan'ın annesi, Yozgatlı olduklarını belirterek, "Çok mutluyuz. Allah herkese nasip etsin." dedi.

İÇERİDE ATAMA HEYECANI YAŞANIRKEN, DIŞARIDA BİR GRUP ÖĞRETMEN ADAYI İSE KEFENLİ PROTESTO EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Öte yandan, içeride atama heyecanı yaşanırken; dışarıda İşsiz ve Güvencesiz Eğitimciler Platformu'na üye yaklaşık 10 kişilik bir grup, kefenli protesto eylemi gerçekleştirdi. 'Mezar değil kadro istiyoruz' yazılı dövizler taşıyan gruptan 4 kişi, üzerlerinde 'Sözleşmeli öğretmenler kadroya geçsin' yazılı kefenleri giyerek yere uzandı. Grup adına yapılan açıklamada, "Bugün 10 bin öğretmen ataması yapılırken, 327 bin öğretmen işsiz bırakıldı." denildi.