BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

TMO Kilis'te hububat alımına başladı

Buğday ve arpa hasadının başlamasıyla birlikte Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Kilis'te hububat alımına başladı.

Abone ol

TMO'nun alıma başlaması nedeniyle AK Parti Kilis İl Başkanı Ahmet Salih Dal, AK Parti Merkez ilçe Başkanı Reşit Bıyıklı, Kilis Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi Başkanı (ÇMKM) Mehmet Kara, TMO yetkililerini ziyaret etti.

TMO alım yerinde gerçekleştirilen alımlarda buğday ve arpa alımının 07.00-19.00 saatleri arasında yapıldığını belirten yetkililer, çiftçileri memnun etmek için yoğun bir çalışma içinde olduklarını ifade ettiler.

Buğday ve arpa hasadının başlamasıyla birlikte çiftçilerin, TMO'yu tercih ettiğini dile getiren yetkililer, Kilis ve ilçelerinden gelen buğday ve arpa aldıklarını belirttiler.

ÇMKM Başkanı Mehmet Kara, hububat alımlarının hızlı bir şekilde başladığını belirterek, "Kilis ve ilçelerindeki çiftçilerimizin ürettiği buğday ve arpaları alınacak. Alımlar sırasında sıkıntıların çıkmaması için çiftçilerimizin ürününü getirmeden önce Tarım İl Müdürlüğü'nden çiftçi kayıt belgesini mutlaka almaları gerekiyor. TMO hububat vermek için gelenler, banka hesap numaraları ile kimlik fotokopilerini, çalışanlar ise SGK'dan belge almaları gerekiyor" dedi.

AK Parti Kilis İl Başkanı Ahmet Salih Dal, "2010-2011 üretim sezonunda Anadolu Kırmızı Ekmeklik Sert Buğday için Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında ton başına 550 lira, Eylül ayında 560 lira, Ekimde 570, Kasım ayında ise 580 lira olacak. Çiftçilerimize hayırlı bir sezon diliyorum. TMO'nin alıma başlaması özel sektörü ile yarış içerisinde olacaktır."