BIST 10.479
DOLAR 32,24
EURO 34,88
ALTIN 2.425,49
HABER /  GÜNCEL

1 metreden karnıma ateş açtılar

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavileri süren yaralılar o geceyi işte böyle anlattı.

Abone ol

İsrail askerlerinin Mavi Marmara gemisine yaptığı saldırıda yaralanan Mustafa Bakırhan, iki İsrail askeri tarafından 1 metre yakından karnına ateş açıldığını söyledi. Bakırhan yaşadığı vahşeti, "Karnımdaki yara kanamaya devam ettiği halde yüz üstü yatırıp plastik kelepçeler taktılar. Botlarla üzerime çıktılar." sözleriyle özetledi.

Kıbrıs açıklarındayken İsrail feribotlarının Mavi Marmara gemisini takibe aldıklarını belirtti. Bakırhan, İsrail askerlerinin geminin dünyayla irtibatını kesmek için uyduları vurduğuna dikkat çekti. "Bu da yapacakları vahşetin alt yapısını hazırlamaktı. Yolculara yapılanlardan dünyanın haberlerinin olmasını istemiyorlardı." diyen Bakırhan, "Gece 23.00'de İsrail hücum botlarını fark ettik. Uyumadık, sabah ezanı 4.00'de okunduktan sonra sağdan soldan sayısını veremeyeceğim botlardan taciz edilmeye başladık." dedi.

Denizden gemiye giremeyince üstten helikopterle inmeye çalıştıklarını anlatan Mustafa Bakırhan, "Herhangi uyarıda bulunmadan, anons yapmadan bizlere sis bombaları, göz yaşartıcı bombalar attılar. Bunlar, sergileyecekleri vahşet için ön haberciydi. Halatlarla asker indirmeye başladılar. Yukarda 40-50 arkadaştık. Biz engel olmaya çalıştık. Çok gelişmiş silahlarını çekerek lazer ışıklı silahlarla bizi taramaya başladılar. Karnımdan 3 kurşun yedim. 1 metrelik mesafeden 2 kişi bana ateş etti. Onlarla göz göze geldik." bilgilerini verdi.

İlk yaralanan yolculardan biri olduğunu söyleyen Bakırhan, saat 4.30'dan sabah 8.00'a kadar İsrail askerlerinin vahşetlerine devam ettiklerini ifade etti. Bakırhan kendisini en çok yaralayan olayı ise şu sözlerle anlattı: "Benim elimi arkadan bağladılar. Yüz üstü yatırıp plastik kelepçeler kattılar. Botlarla üzerime çıktılar. Kanamam devam ettiği halde. 3 -4 saat boyunca helikopterin rüzgarı ve suyu altında hayatımız alt üst oldu. Daha sonra Hayfa'ya hastaneye götürdüler."

"4 YAŞINDAKİ KIZINI BİR DAHA GÖREMEYECEKSİN"

Ameliyattan sonra İsrail polisinin sorguya çektiğini söyleyen Bakırhan, "Delici ateşleyici silahları kullanan bizmişiz gibi bize o noktada suçlamalarda bulundular. Suçlamaları kabul etmedik. Saldırıya maruz kaldığımızı söylediğimizde bana bağırıp çağırdılar. Sen artık bizim elimize kalacaksın, 4 yaşında kızın var, onları bir daha göremeyeceksin diye tehditler savurdular." ifadelerini kullandı.

Havalimanında Türk sağlık ekiplerini görünce çok mutlu olduğunu belirten Mustafa Bakırhan, Gazze'ye bir sefer daha olması halinde iyileşip gideceğini söyledi.