BIST 10.744
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.504,14
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Nevşehir cumartesi meydanlara iniyor

Nevşehir'de, Kapadokya'dan Kudüs'e Sivil Toplum Platformu tarafından 05 Haziran Cumartesi günü 'Teröre Lanet, İsrail'e Boykot' mitingi düzenlenecek.

Abone ol

Nevşehir'de çeşitli sendika, dernek ve vakıfların bir araya gelmesi ile oluşturulan Kapadokya'dan Kudüs'e Sivil Toplum Platformu, 05 Haziran 2010 Cumartesi günü, son dönemdeki terör olaylarını ve İsrail'in Gazze'ye insani yardım götürmekte olan gemilere saldırmasını protesto etmek amacıyla 'Teröre Lanet, İsrail'e Boykot' mitingi düzenlenecek.

Miting programı, saat 16.30'da Kurşunlu Camii'nde şehitler için kılınacak olan cenaze namazı ile başlayacak. Burada toplanacak olan kalabalık sloganlar atarak Telekom Meydanı'na yürüyecek. Burada saat 15.00'den itibaren ise yapılacak olan konuşmalarla terör olayları ve İsrail protesto edilecek.

Miting ile ilgili siyasi partileri bilgilendirmek ve destek almak isteyen Kapadokya'dan Kudüs'e Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri, AK Parti, BBP, CHP, MHP ve SP il ve merkez ilçe başkanlarını ziyaret etti.
Ziyarette konuşan platform sözcüsü ve Memur-Sen Nevşehir İl Başkanı Mustafa Özdemir, "Biz son dönemde yaşanan terör olaylarının bir merkezden idare edildiği noktasında ciddi endişelerimiz ve şüphelerimiz var.

Ülkemiz yaklaşık 30 yıldır PKK terör örgütü ile mücadele etmekte. Terör eylemleri ülkemizin gerek maddi gerekse de manevi iklimine oldukça zarar vermiş durumda. 30 bine yaklaşan şehidimiz ve milyarlarca dolar maddi kaybımız var. Ülkemizin iç ve dış huzurunu bozan bu terör eylemlerinin biran önce sona ermesi gerektiğini düşünüyoruz.

Tabi ki ülkemizin içindeki terör eylemleri ile bir bütün olarak değerlendirdiğimizde bunda dış kaynaklarında eli olduğuna inanıyoruz. Bu dış kaynakları araştırdığımızda bize belli bir adres, belli bir yön tarif ettiğini düşünüyorum. Tüm araştırmalar, Ortadoğu'da 2. Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan İsrail devletini işaret ediyor.

Özellikle geçtiğimiz Pazartesi gününden itibaren yaşanan olaylar tüm ülkemiz genelinde olduğu gibi Nevşehir'de de üzüntüyle karşılandı. Bizlerde toplumsal duyarlılığı ortaya çıkartmak için bir miting tertip ettik." dedi.

Kendisini ziyarete gelen sivil toplum kuruluşu temsilcilerine, düzenledikleri miting için teşekkür eden AK Parti İl Başkanı Ersan Erkut ise, "Türkiye gerçekten son derece hassas bir süreçten geçiyor. Türkiye'nin her platformda belli bir ivme kazanması, belli bir kalkınma sürecine girmesi maalesef bir takım kirli elleri rahatsız ediyor ve bu süreci baltalama yönünde kirli oyunlar içerisine giriyor.

Geçtiğimiz günlerde, amaçları sadece masum Gazze halkına yönelik insani yardım götürmek olan ve 32 ülkeden vatandaşların yer aldığı gemilere maalesef insanlığın kabul edemeyeceği, insanlık dışı bir terör eylemi gerçekleştirildi. Tabi ki bu durum asla kabul edilemez, hükümetimiz bunla ilgili gerekli tedbirleri almış durumda. İsrail'e karşı gerekli tavır alındı ve bundan sonraki süreçte de bu devam edecek. Bizim bunu Türkiye olarak kabul etmemiz asla mümkün değil.

Tabiki tüm Türkiye genelinde sert tepkiler ve bunu İsrail bunu çok fazlasıyla hak ediyor. Nevşehir'de de sivil toplum kuruluşlarımızın bir araya gelerek tepkilerini ortaya koyması son derece önemli. Bizlerde bu süreci destekliyoruz." diye konuştu.

SP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Koçak, son günlerde yaşanan terör olaylarının ve İsrail'in insani yardım taşıyan gemilere karşı yaptığı saldırıdan büyük üzüntü duyduklarını belirterek, tüm Nevşehir halkının mitinge katılarak tepkilerini ortaya koymasını istedi.