BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Nallıhan mesire yerleri yaza hazır

Havaların ısınmasıyla birlikte Ankaralılar mesire alanlarını doldurmaya başladı.

Abone ol

 Şehir dışına çıkmadan güzel vakit geçirmek isteyen Ankaralılara Başkent bir çok seçenek sunuyor.


Çamlıdere temiz havası, gür meşe ağaçlarıyla huzurlu ve sağlıklı bir hafta sonu geçirme fırsatı sunarken, Nallıhan Meyilhacılar köyündeki 500 yıllık ardıç ağacı görenleri hayrete düşürüyor. Nallıhan`da görülmeye değer olan yerlerden biri de Ilıca Şelalesi. Çubuk`a 40 kilometre uzaklıktaki Karagöl piknik ve doğa sporları için Ankara`nın gözde mekanlarından biri. Hafta sonlarının çok yoğun olduğu Karagöl`de hafta içinde de gelip kamp yapanlara rastlamak mümkün.


Ankara`da görülmeye değer yerlerden biri olan Soğuksu Milli Parkı Ankara`ya 81 Kızılcıhamam ise 1 kilometre uzaklıkta. Milli parkta; yürüyüş, dağcılık ve piknik yapmak mümkün. Balık tutmak isteyen Başkentliler ise Haymana yolu üzerindeki Dikilitaş göletinde olta ile sazan ve kadife balığı tutabiliyor.


Ankara`ya 150, Beypazarı`na 50 kilometre uzaklıkta olan Eğriova Yaylası mesire alanında ziyaretçiler göl ve orman manzarası ile temiz hava alma imkanı bulabilir. Yayla golf, dağ yürüyüşü, atla gezinti gibi aktiviteler için elverişli bir yer. Ayrıca Eğrivova Yaylası`ndaki gölde alabalık, çay balığı ve kadife balığı tutmak mümkün. Piknik yapmaya uygun olan Tekke Yaylası Beypazarı`na 10 kilometre uzaklıkta ve orman içi parkı şeklinde düzenlenmiş.


Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Harikalar Diyarı, Göksu Parkı, Bayındır Barajı Mavi Göl, Mogan Park, Altınpark ve Gençlik Parkı hoşça vakit geçirmek isteyen Ankaralılar için güzel seçenekler arasında.