BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gazze gönüllüleri memleketlerinde

Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren Mavi Marmara gemisinde bulunan gönüllülerden Vanlı 5 kişi ailelerine kavuştu.

Abone ol

Sabah saatlerinde uçakla İstanbul'dan memleketlerine gelen Abdulhalim Elmalı, Kemal Çelen, Eyüp Acar, Muhsin Baran ve Mehmet Çokan'ı Van Ferit Melen Havaalanı'nda çok sayıda dernek, sendika ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar karşıladı.

Gelen yolcu bölümünün dış kapısında bekleyen kalabalık bir grup, gelenleri çiçekler ve tekbirlerle karşıladı. Muhsin Baran Erciş ilçesine giderken, diğer 4 gönüllü oluşturulan konvoy eşliğinde şehir merkezine doğru harekete geçti.

Tiyatro Müdürlüğü önünde bir araya gelerek tekbirler eşliğinde İsrail ile ABD'yi kınayan sloganlar atan grup, Sanat Sokağı'na kadar yürüyüş yaptı. Gruptakiler, toplanan kalabalığa saldırı sırasında ve sonrasında yaşadıklarını anlattı.

Son olarak mikrofonu eline alan İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) gönüllüsü Abdulhalim Elmalı, İHH'nın Filistin'deki kardeşlerine yönelik yardım konvoyu içerisinde olmaktan büyük bir onur duyduğunu ifade etti.

Elmalı, "Aşağılık, zalim insanlar kazanmak için savaşır. Akıllı, onurlu ve şerefli insanlar ise savaşmadan kazanmasını bilir. Allah'ın izni ile bu konuda biz bütün insanlığa büyük bir mesaj verdik. Gemideki olayları anlatıp sizleri yormayacağım.

Ben olaylar esnasında kolumdan aldığım kurşunla yaralandım. İsrailli doktorların bütün ısrarlarına rağmen orada ameliyat olmayı kabul etmedim. Getirdikleri tercüman aracılığı ile, 'Sen eğer ameliyat olmazsan kolun kesilebilir' dediler.

Ben de, 'Bin tane kolum olsa bu konuda feda olsun' diyerek ameliyat olmayı kabul etmedim. Bu şekilde Türkiye'ye geldim. Allah nasip ederse öğleden sonra burada Van'da ameliyat olacağım. Hepiniz dua edin, hakkınızı helal edin" dedi.
Tekbir getiren grup, daha sonra sessizce dağıldı.